spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalize”Vom fi țara cu cel mai mare salariu în Balcanii de Vest”

”Vom fi țara cu cel mai mare salariu în Balcanii de Vest”

-

„Acum suntem pe un drum foarte bun. Vom fi țara cu cel mai mare salariu în Balcanii de Vest”, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care a fost invitat joi la postul de televiziune Prva conform Rador.ro.

- Reclama -


„Înainte de sfârșitul anului, vom avea în Serbia un salariu mediu cuprins între 500 și 510 euro”, a afirmat Vučić şi a subliniat importanța noului plan mare de investiții pe cinci ani în valoare de zece miliarde de euro.
„Prin acest plan ar trebui să se stimuleze creșterea PIB-ului care va ajunge de la 4% la peste 5%, urmând ca acesta să fie direcţionat spre mai multe niveluri. Pe lângă infrastructura, care deja a solicitat 14,6 miliarde de euro, se vor aloca și investiţii în canalizarea și aprovizionarea cu apă în Serbia”, a precizat preşedintele sârb.
Întrebat care va fi sursa de finanțare, Vucic a răspuns: „Creșterea economică va fi o sursă de finanțare”.
Totodată, şeful statului sârb a anunțat noi investiții în toată țara, subliniind că sunt prevăzute investiții în asistența medicală. Astfel, a afirmat că vor fi majorate salariile pentru asistenți medicali și medici. „Mă aștept ca aceste creșteri salariale să nu fie mai mici de 10%. Eu consider că acestea sunt creşteri semnificative”.
Salariul minim va ajunge la aproximativ 30.000 de dinari (1 euro este aprox 120 de dinari – n.r.), a spus preşedintele sârb şi a adăugat că „Din toate aceste majorări cetăţenii vor trăi mult mai bine”.
De asemenea, Vucic a menţionat că în doi ani cetăţenii se vor putea deplasa cu trenul în mai puțin de trei ore de la Belgrad la Budapesta.
„În decembrie 2021 și în ianuarie 2022, veți putea călători cu trenul rapid şi în 27 de minute veţi ajunge din centrul Belgradului până la Novi Sad, și cu un tren mai lent, care va opri în localităţile Pazova, Indjija și altele, în 35 de minute”, a afirmat Vucic.
Șoseaua Obrenovac-Cacak va fi finalizată pe 18 august. Preşedintele Serbiei a mai spus că infrastructura rutieră, feroviară și cea aeriană au o importanță deosebită pentru cetățeni.
De asemenea, sunt prevăzute investiții pentru cuplurile tinere căsătorite și măsuri suplimentare de politică natală.
Vučić a anunțat ajutoare de stat pentru al patrulea copil, precum și pentru primul copil, iar ajutorul de până acum va fi triplat.
„O parte din planul de investiții va acoperi, de asemenea, tehnologii inovatoare, iar un miliard de euro va fi alocat infrastructurii pentru centre științifice și tehnologice”, a conchis președintele Serbiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...