spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeVom avea portofele digitale europene

Vom avea portofele digitale europene

-

Comisia Europeană va propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei 450 de milioane de locuitori din blocul comunitar, un nou pas spre o mai mare integrare după pandemia de Covid-19, informează Bloomberg conform Agerpres.

- Reclama -

Aceste portofele digitale vor putea fi folosite de către cetăţenii UE drept acte de identitate digitale pe care să stocheze date personale şi documente oficiale precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

„Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi”, se arată într-o variantă preliminară a propunerii consultată de Bloomberg.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar. Portofelul digital nu va fi obligatoriu, susţine Bloomberg.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...