spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăDezvaluiriVoluntarul român decorat de Zelenski: Ucraina este aproape de colaps

Voluntarul român decorat de Zelenski: Ucraina este aproape de colaps

-

Voluntarul Radu Hossu spune că Ucraina se află într-o situație mai mult decât critică în ceea ce privește aprovizionarea cu muniție. Fondator al grupului de români care luptă în Ucraina, Radu Hossu povestește că luptătorii au avut misiuni care sunt linii roșii inclusiv pentru securitatea României.

De când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, Radu Hossu publică constant, dimineața, pe rețelele sociale, situația la zi de pe frontul din țara vecină. Face acest lucru după ce confruntă surse ucrainene și rusești și discută cu militari aflați în prima linie sau imediat în spatele acestora.

- Advertisement -

Voluntarul povestește la interviurile one2one de la Europa Liberă că, după doi ani de război, moralul militarilor ucraineni este scăzut și, din cauza lipsei de muniție, țara este aproape de colaps.

Radu Hossu s-a implicat, alături de doi dintre cunoscuții săi, în formarea unui grup de români – Romanian Battlegroup Getica – care luptă pentru Armata Ucrainei.

- Advertisement -

În „Getica” sunt aproximativ 50 de români, inclusiv foști militari din Armata Română. Aceștia din urmă și-au dat demisia și au semnat contracte cu Armata Ucrainei, explică Radu Hossu.

În septembrie 2023, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a decorat pe Radu Hossu cu Ordinul pentru merit gradul III, pentru contribuția personală semnificativă și consolidarea cooperării Ucrainei cu România și pentru susținerea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img