Volkswagen a ales Turcia pentru noua sa fabrică în Europa de Est în detrimentul României și Bulgariei: Erdogan ordonă liderilor partidului să utilizeze Volkswagen Passat

0
62

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, o ordonat liderilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) să utilizeze automobile model Volkswagen Passat, după ce constructorul auto german a decis să construiască în Turcia noua sa uzină din Europa de Est, informează Bloomberg.

Potrivit unor surse din interiorul AKP, în data de 1 octombrie, Erdogan ar fi cerut oficialilor partidului la putere în Turcia să facă trecerea la modelul Passat, odată cu expirarea actualelor contracte pentru închirierea de automobile.

Bloomberg susţine că, în mod direct, ordinul preşedintelui va afecta doar cele 19 automobile Audi (o subsidiară a Volkswagen) utilizate în prezent de liderii de la sediul central AKP, pentru care contractele de închiriere vor expira în aproximativ două luni. Însă, alegerea preşedintelui Turciei ar putea stabili un precedent pentru alte câteva mii de oficiali ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării precum şi din instituţiile şi agenţiile statului turc.

Politicianul de opoziţie Gursel Tekin a declarat în luna februarie că instituţiile publice din Turcia au utilizat în 2018 peste 110.000 de vehicule iar Guvernul de la Ankara ar fi cheltuit anul trecut peste 537 milioane lire (94 milioane dolari) pentru închirierea de vehicule.

Miercuri, în Jurnalul Oficial al Registrului Comerţului de la Ankara a fost publicat un anunţ conform căruia Volkswagen şi-a înfiinţat o subsidiară în provincia Manisa. Subsidiara – Volkswagen Turkey Automotive Industry and Trade Inc – se va concentra pe design-ul, producerea şi asamblarea de automobile şi camioane.