spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăPoliticaVladimir Tismăneanu îi cere lui Iohannis demiterea Guvernului: Ce spune Constituția

Vladimir Tismăneanu îi cere lui Iohannis demiterea Guvernului: Ce spune Constituția

-

Vladimir Tismaneanu. profesor de știinţe politice, Universitatea Maryland, fost președinte al Comisiei Prezidentţale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, îi cere pe facebook președintelui Klaus Iohannis și Parlamentului demiterea Guvernului.

Conform Constituției, Guvernul poate fi demis în Parlament numai prin moțiune de cenzură. În această legislatură, Opoziția nu poate depune o altă moțiune după eșecul celei de saptămâna trecută.

Apel către Președintele Klaus Iohannis și către Parlamentul României: Tara se află, in chip evident, in plin clocot al revoltei. Un clocot interior, pentru că afară e ger, zăpadă și viscol. Mii și mii de cetăţeni ai acestei ţari ingheaţă, dar nu cedează. Tremură de frig, dar nu de frică. Motivele sunt știute, nu e nevoie să fie repetate. Guvernul a capotat politic și moral. E nevoie de transparenţa și incredere, două lucruri pe care actualul guvern nu le poate oferi. Acest guvern trebuie demis inainte ca fierberea să ducă la un conflict violent. A acţiona la timp inseamnă să raspunzi datoriei responsabilităţii. Romania este o democraţie constituţională, Președintele si Parlamentul pot și trebuie să refuze prelungirea unei situaţii scandaloase. Românii nu mai vor să fie umiliţi. Președintele și Parlamentul trebuie să le asigure demnitatea. Revendicările revoluţiei civice trebuie ascultate și respectate, a scris Tismăneanu pe facebook.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img