Vladimir Putin spune că era prieten cu opozantul Boris Nemţov, asasinat în februarie

0
142

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că avea relaţii de prietenie cu opozantul Boris Nemţov, care a fost asasinat la Moscova în februarie, şi a calificat uciderea acestuia drept un act tragic şi ruşinos, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică, transmite Mediafax.

„Eram prietenoşi, ţineam legătura. El era un opozant dur faţă de mine şi de autorităţi în general, dar aveam relaţii destul de prietenoase când discutam„, a afirmat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii.

El a calificat asasinarea lui Nemţov drept un act ruşinos şi tragic. „Am mai spus acest lucru, consider că este un act absolut ruşinos; tragic şi ruşinos”, a insistat preşedintele rus.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, un fost vicepremier devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.