spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăDezvaluiriVlad Voiculescu, pomană de la TVR

Vlad Voiculescu, pomană de la TVR

-

Comitetul Director al TVR a luat în aceste zile o decizie extrem de controversată, conform căreia fundația MagicCamp, a fostului ministru userist Vlad Voiculescu, va beneficia de o campanie gratuită de promovare pe post, în scopul convingerii românilor să îi doneze 3,5% din impozitele pe salarii, conform informațiilor Inpolitics. MagicCamp este singurul ONG din cele peste 120.000 funcționale în România care beneficiază de asemenea privilegiu, lucru care ar putea atrage TVR în miezul unui imens scandal public, transmite Inpolitics.

În urmă cu ceva mai mult de un an, Inpolitics atrăgea atenția asupra unei situații ciudate, respectiv faptul că MagicCamp, care se ocupă cu ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, adună sume imense din donații, milioane de euro, dar uită să le și cheltuiască în scopurile declarate.
Cîteva luni mai tîrziu, liberalul Mario de Mezzo, îi aducea acuzații grave lui Voiculescu, într-o scrisoare deschisă, la loc de cinste fiind folosirea guvernul Ciolos pentru promovarea fundației MagicCamp:

”În 2016, ai luat o mare parte din guvernul Cioloș și ați făcut un team building la tine, la MagicCamp. Eu eram încă director executiv la acea organizație și mi s-a părut revoltător. Mi s-a părut necinstit față de breaslă să iei un întreg guvern ”pe val” și să îl duci ”la tine acasă”, doar pentru a-ți promova asociația. Mai mult, dacă ați fi făcut în fiecare lună câte un team-building la o altă organizație, te-aș fi aplaudat. Din păcate, în urma ta au rămas doar câteva zeci de hashtaguri #magicgovernment #magicamp… și atât. Am fost trist, dar eram încă dispus să îți acord ”the benefit of the doubt”(…) Cea mai bună dovadă, Vlad, că am avut bună credință este că am venit spre voi (spre Melania, ca să fiu exact) și v-am semnalizat că nu aveați rapoarte anuale, deși strângeați deja milioane de euro de la oameni și le erați datori cu raportări financiare publice. Ați făcut, și sunt sigur că mesajele acelea au avut legătură cu rapoartele anuale. Doar că, în ultimii doi ani iarăși nu mai ai, Vlad, și aleg să îți spun public și nu tot în mesaj privat, pentru că observ cum opacitatea nu îți întunecă doar chipul în conferințe de presă, ci și transparența organizațională si pe cea guvernamentală” mai scria de Mezzo. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img