spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeVlad Nistor: Uniunea Europeană reprezintă, de departe, standardul internațional absolut atunci când...

Vlad Nistor: Uniunea Europeană reprezintă, de departe, standardul internațional absolut atunci când vine vorba de respectarea drepturilor fundamentale

-

Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Declarației Universale a Drepturilor Omului (DUDO), la inițiativa Subcomisiei pentru Drepturile Omului (DROI), Parlamentul European (PE) a organizat o Conferință la nivel înalt miercuri, 29 noiembrie 2023, între orele 10:15 și 18:30, la sediul său din Bruxelles.

Conferința a reunit reprezentanți ai organizațiilor internaționale și regionale pentru drepturile omului, membri ai parlamentelor naționale ale statelor membre ale UE, organizații internaționale și locale ale societății civile, laureați ai Premiului Nobel pentru Pace, voci tinere din întreaga lume, precum și deputați europeni și președinți ai comisiilor Parlamentului, ce au abordat diverse provocări legate de drepturile omului pe mapamond.

- Advertisement -

Președintele PE, Roberta Metsola, membru al Grupului Partidului Popular European (EPP), a deschis evenimentul, urmat de discursuri principale ale lui Volker Türk, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru drepturile omului și Jutta Urpilainen, comisarul pentru parteneriate internaționale. Printre cei ce au ținut cuvântări îi menționăm pe Președintele Comisiei de Afaceri Externe (AFET) a PE, David McAllister, pe președintele Subcomisiei pentru Drepturile Omului Heidi, Udo Bullman, Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE). Heidi Hautala, vicepreședinte al Parlamentului European, a avut cuvântarea de închidere a conferinței.

Conferința a fost compusă din două paneluri:

- Advertisement -

Panelul 1: 75-a aniversare a DUDO – Ce anume face ca drepturile omului să fie universale?

Panelul 2: Rolul cooperării internaționale multilaterale în relație cu provocările vremurilor noastre

Profesorul Vlad Nistor, deputat al Parlamentului European în cadrul Grupului PPE, în calitatea sa de membru al Comisiei de Afaceri Externe (AFET) și al Subcomisiei pentru drepturile Omului (DROI), a salutat organizarea acestei conferințe de către Parlamentul European. 

Domnia sa a mai precizat că Uniunea Europeană reprezintă, de departe, standardul internațional absolut atunci când vine vorba de respectarea drepturilor fundamentale și de legiferare și implementare în acest domeniu esențial al civilizației umane. 

Mai mult, UE trebuie și în continuare să prolifereze pe plan mondial bunele practici legate de adoptarea de legislație în această direcție și să mențină drepturile omului în centrul acțiunii sale internaționale, în relațiile cu toate celelalte state și organizații.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img