Vizita lui Gabriel Oprea în SUA provoacă scandal: BOICOT

0
1537

Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”, a decis sa nu mai participe la receptia din Washington D.C organizat de asociatia Alianta, un ONG care are ca scop strangerea legaturilor dintre Romania si SUA, din cauza prezentei vicepremierului Gabriel Oprea, scrie hotnews.ro.

Acesta reaminteste, intr-o scrisoare adresata organizatorilor si consultata de HotNews.ro, ca Gabriel Oprea este acuzat de plagit atat in teza sa de doctorat, cat si in cele pe care le-a coordonat.

De asemenea, spune Terhes, cand acest scandal a izbucnit in Romania, Gabriel Oprea si-a folosit in mod abuziv puterea pentru a pune presiune asupra mass mediei mediei, in sensul de a nu publica aceste acuzatii.

„Dorim o relatie puternica intre Romania si SUA, dar aceasta relatie nu poate fi construita tolerand astfel de comportament din partea cuiva aflat la putere. Libertatea presei este esentiala pentru construirea unei democratii sanatoase” in Romania, argumenteaza el.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost invitat la un eveniment din Washington organizat de asociatia Alianta
, un ONG care are ca scop strangerea legaturilor dintre Romania si SUA. Informatia a starnit proteste din partea unor reprezentanti ai comunitatii de romani din SUA, care tocmai ii cerusera presedintelui Klaus Iohannis sa condamne „presiunile” vicepremierului asupra presei in ceea ce priveste acuzatiile de plagiat la adresa sa. Contactata de HotNews.ro, asociatia Alianta a confirmat invitatia adresata lui Gabriel Oprea si a precizat ca aceasta a fost adresata de Mark Gitenstein, presedintele Aliantei si fost ambasador in Romania.