spot_img
16.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăALEGERI 2020VIZE PENTRU ROMÂNI ÎN UE? Consilierul lui Cîțu pe sănătate anunță restricții...

VIZE PENTRU ROMÂNI ÎN UE? Consilierul lui Cîțu pe sănătate anunță restricții pentru români

-

Consilierul onorific al premierului pe probleme de Sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia, iar în acest context restricţiile nu vor întârzia să apară.

- Reclama -

Tătaru crede că s-ar putea ajunge la restricţii pentru cetăţenii români dacă nu ajungem la rata de vaccinare din alte state europene.  

„State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie (…) Vedeam un studiu din Danemarca, ţară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, şi îşi făceau griji de ceilalţi comunitari, românii şi bulgarii, care ar putea să întreţină această pandemie. Sunt discuţii şi sunt studii pe care fiecare stat şi le face, dar restricţiile nu vor întârzia să apară”, a adăugat Nelu Tătaru.

Scenariul reintroducerii vizelor a fost recent evocat la Radio France Internaționale.  

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...