spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasămediuViorel Cataramă ar putea reveni în politică: ÎN PMP

Viorel Cataramă ar putea reveni în politică: ÎN PMP

-

Miliardarul Viorel Cataramă, unul dintre stîlpii post-decembriști ai PNL pînă la excluderea sa pentru delict de opinie, acum cîțiva ani, își anunță disponibilitatea de a reveni în politică. Foarte posibil, prin intermediul PMP, noul partid al lui Traian Băsescu, după cum dă el de înțeles într-un interviu difuzat azi de Evenimentul zilei, scrie Inpolitics.ro.
Întrebat frontal dacă e tentat de revenirea în politică, afaceristul răspunde: ”Sunt retras din viaţa politică activă, dar urmăresc cu multă atenţie tot ceea ce se întâmplă pe scena politică. Din când în când mă tentează o revenire printre politicieni, dar nu în orice condiţii. Pentru a avea şanse, trebuie să fii susţinut de un partid puternic. Prin urmare, o candidatură a mea la alegerile locale sau parlamentare e posibilă numai cu sprijinul sau pe listele PNL ori, eventual, ale PMP. Aşa cum se prezintă lucrurile astăzi, discutăm, evident, de o posibilitate strict teoretică, fără nicio conexiune cu realitatea”.
Cum varianta PNL e exclusă, dat fiind că, pînă azi, nici măcar nu s-a dezbătut contestația oficială făcută de Cataramă la sancționarea sa, rezultă că singura cale viabilă e PMP.
”Vreau să vă reamintesc aici un lucru: fostul preşedinte Traian Băsescu a reuşit performanţa extraordinară de a crea un mare partid de dreapta în România, PDL, de altfel, singurul partid de dreapta care, după 1990, a reuşit să câştige de unul singur alegeri parlamentare din 2008.Victoriile CDR din 1996 şi ale Alianţei D.A. din 2004 au fost victorii ale unor alianţe politice” mai spune Cataramă, adăugînd: ”Faptul că anul acesta actuala conducere a PNL nu a acţionat corect pe scena politică se vede în rezultatele sondajelor de opinie; aşa cum se prezintă lucrurile în momentul de faţă, se pare că PSD va câştiga alegerile viitoare, deşi toate premisele, inclusiv alegerea preşedintelui Iohannis în noiembrie anul trecut, au fost sau sunt în favoarea PNL”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img