spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăEconomieAgriculturaViktor Orban vrea să folosească resursele energetice ale României pentru a duce...

Viktor Orban vrea să folosească resursele energetice ale României pentru a duce Ungaria la nivelul Austriei

-

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vrea să aducă economia ţării sale la nivelul celei a Austriei, fostul coleg mai bogat şi mai capitalist de imperiu. Aceste planuri implică creşterea populaţiei, companiile maghiare, care ar trebui să ajungă să obţină venituri din străinătate cel puţin la fel de mult cât fac străinii în Ungaria, şi resursele energetice ale României.Iar, pentru mai multă siguranţă financiară, Orban vrea ca o parte cât mai mare din datoria ţării să fie deţinută de creditori individuali, adică de unguri. Premierul a dat misiunea alcătuirii unui plan de îmbunătăţire a competitivităţii Ungariei băncii naţionale, condusă de aliatul politic şi prietenul său Gyorgy Matolcsy, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

În acest sens, banca naţională a prezentat un pachet cu 330 de recomandări, scrie BNE Intellinews. Chiar dacă economia Ungariei a crescut anul trecut cu 5%, unul dintre cele mai rapide ritmuri din Uniunea Europeană, economiştii spun că pe termen lung economia trebuie să-şi îmbunătăţească competitivitatea pentru a avea garantată o creştere sustenabilă. De asemenea, planurile de îmbunătăţire a competitivităţii iau în considerare posibilitatea reducerii fondurilor UE.

Viktor Orban şi-a prezentat obiectivele strategice. Unul este ca firmele maghiare să investească în străinătate cel puţin la fel de mult cât străinii investesc în Ungaria. El a subliniat că pentru aceasta este nevoie de o strategie de susţinere a companiilor care se extind în străinătate. Matolcsy a primit sarcina elaborării unei astfel de strategii. Orban a spus că Ungaria ar trebui să ajungă printre primele cinci cele mai bune şi cele mai competitive ţări din UE până în 2030. Obiectivele strategice ale planului său includ stoparea declinului demografic, reclădirea regiunii economice din bazinul carpatic şi din Europa Centrală şi obţinerea independenţei energetice.

„Bazinul carpatic trebuie reconstruit atât în sens fizic cât şi economic, iar Europa Centrală trebuie să devină o regiune economică adevărată”, a spus Orban.

Ungaria trebuie să-şi asigure noi surse de energie, cum ar fi gazele naturale extrase din România şi prelungirea gazoductului rusesc Turkish Stream în Ungaria. De asemenea, Ungaria poate avea acces la gaze naturale lichefiate din Italia dacă ajunge la un acord de conectare a reţelelor de gaze cu Slovenia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...