spot_img
22.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeViktor Orban: Țările europene și ar putea pierde competitivitatea dacă renunță la...

Viktor Orban: Țările europene și ar putea pierde competitivitatea dacă renunță la China

-

În ultimii ani, China a început să depășească Germania și SUA, devenind una dintre cele mai mari surse de investiții în Ungaria, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, la conferința anuală. Acesta și-a exprimat dorința de a consolida cooperarea economică și comercială dintre China și țările europene, în special cu țara sa.

”Decuplarea” de China susținută de unii oficiali din UE este o greșeală uriașă, trebuind depuse toate eforturile pentru a stabili relații economice mai strânse între China și Ungaria. China nu este doar consumator al tehnologiei cele mai avansate din lume, dar și producător al acesteia. Tehnologia de bază, inventată de China, este mult mai bună. Ungaria are nevoie de tehnologia Chinei și de lanțul industrial. În acest context, autoritățile ungare susțin parteneriatele economice cu țările emergente orientale, a arătat Orban.

Țările europene și ar putea pierde competitivitatea dacă renunță la China, a subliniat premierul Ungariei. Totodată, Orban a mai apreciat oportunități de angajare și plus valoarea socială oferite de companiile chineze pe teritoriul Ungariei, sperând să întărească investițiile în China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img