spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán spune că dacă Ucraina vrea să înceapă negocierile de aderare la...

Viktor Orbán spune că dacă Ucraina vrea să înceapă negocierile de aderare la UE trebuie să respecte drepturile comunității maghiare

-

Ungaria trebuie să fie de partea păcii, iar singura cale de a opri inflaţia cauzată de război este să punem capăt războiului, a declarat, vineri, prim-ministrul ungar în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de radio Kossuth, unde a anunţat de asemenea că guvernul va accelera dezvoltarea forţelor militare. Orbán a amintit că Ungaria limitează pe cale administrativă preţurile anumitor produse, dar prin aceasta inflaţia poate fi frânată doar temporar şi parţial, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Prin urmare, este în interesul Ungariei şi al tuturor ţărilor europene ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Nu trebuie să impunem sancţiuni, ci să obţinem oprirea ostilităţilor şi apoi să fixăm cadrul negocierilor de pace. Pacea ar fi un lucru bun pentru toată lumea – a subliniat premierul -, însă nimeni nu adoptă această poziţie, în afara Ungariei, nimeni “nu vorbeşte pe acest ton”.

El a precizat: ne aflăm într-o stare de război, nu atacăm, ci ne apărăm, nu este momentul să facem “un pas sau doi paşi înainte” pe planul dezvoltărilor sau în privinţa problemelor salariale. Astăzi succesul, rezultatul este faptul că nu regresăm, ci “putem să ne înfigem călcâiele” şi nu lăsăm războiul să ne retrogradeze în privinţa dezvoltării economice şi a standardelor de viaţă, a spus el, adăugând că guvernul ungar s-a angajat să protejeze ocuparea integrală a forţei de muncă, sistemul de susţinere a familiei, reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi pensiile.

“Dacă reuşim să protejăm aceste rezultate, Ungaria a realizat deja o mare performanţă. Cele mai multe ţări nu pot face acest lucru acum şi nu vor putea face acest lucru în viitor”, a precizat premierul.

În altă ordine de idei, Viktor Orbán a declarat că acceptarea candidaturii Ucrainei la aderarea la UE va contribui la respectarea drepturilor maghiarilor din această ţară.

El a atras atenţia că această candidatură este “primul pas”, ea nu înseamnă că negocierile vor începe de îndată; pentru ca ele să poată fi începute, Kievul trebuie să îndeplinească anumite condiţii, inclusiv aşteptările UE şi ale Ungariei referitor la minorităţile care trăiesc în Ucraina. Suntem într-o poziţie mult mai bună pentru a pune în valoare drepturile maghiarilor din Ucraina, faţă de situaţia în care Ucraina nu ar fi solicitat statutul de candidat – a declarat Viktor Orbán în interviu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...