spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán și-a făcut alianță naționalistă în Parlamentul European

Viktor Orbán și-a făcut alianță naționalistă în Parlamentul European

-

Şase partide naţionaliste din Parlamentul European – din Austria, Ungaria, Spania, Franţa, Italia şi Polonia – au semnat un acord de cooperare parlamentară pe teme de politică europeană, a informat miercuri Partidul Libertăţii din Austria (FPO, de dreapta), transmite EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Într-un comunicat, eurodeputatul FPO Harald Vilimsky califică acordul drept un pas important „pentru cooperarea partidelor patriotice şi conservatoare la nivel european”.

Acordul a fost semnat de FPO, Liga (Italia), Gruparea Naţională (Franţa), Vox (Spania), Fidesz (Ungaria, partidul lui Viktor Orbán) şi de un partid minoritar din coaliţia de guvernământ din Polonia.

Fără a da detalii despre acord, Vilimsky a apreciat că această „cooperare a reprezentanţilor facţiunilor ID, ECR şi a parlamentarilor Fidesz uneşte ceea ce trebuie să fie unit”.

Identitate şi Democraţie (ID) este un grup politic de dreapta din Parlamentul European, din care fac parte, între altele, FPO, Liga şi Gruparea Naţională. Din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) fac parte, între alţii, Vox, în timp ce Fidesz nu face parte din niciun grup politic după ce a ieşit în 2021 din Partidul Popular European (PPE) pentru a evita să fie dat afară din acest grup.

Obiectivul cooperării este, potrivit lui Vilimsky, să se formeze „o axă politică puternică drept contrapondere la imigraţia masivă şi la centralizarea UE”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img