spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriViktor Orban primit en fanfare la reuniunea bavarezilor lui Merkel: Popularii români...

Viktor Orban primit en fanfare la reuniunea bavarezilor lui Merkel: Popularii români evitați

-

Premierul ungar Viktor Orbán se poziţionează de partea principiilor statului de drept, a declarat prim-ministrul bavarez Horst Seehofer, preşedintele Uniunii Creştin-Sociale (CSU) din Bavaria,principalul aliat în CDU al lui Angela Merkel, înaintea reuniunii de trei zile a parlamentarilor federali (Bundestag) din cadrul partidului său, ce are loc la Mănăstirea Seeon.

- Reclama -

Din partea României unde funcționează trei partide dreapta (PNL, PMP și UDMR),membre în Partidul Popular European (PPE),nu există nici un invitat important.

Întrebat despre invitarea prim-ministrului ungar Viktor Orbán la această reuniune, Horst Seehofer a subliniat: “ar trebui să mai renunţăm la înfumurare atunci când evaluăm alte ţări şi alţi politicieni”.

În loc de înfumurare, trebuie să ne străduim pentru formarea în cadrul Uniunii Europene “a unui parteneriat sănătos şi bazat pe principiile democraţiei”, şi urmând liniile directoare ale fostului cancelar german Helmut Kohl, să formăm cele mai bune relaţii posibile şi cu ţările din Europa Centrală şi de Est, nu doar cu statele membre mai mari, a declarat Horst Seehofer. Acest lucru este în interesul Bavariei şi al CSU, a mai adăugat.

Seehofer a mai spus: “regulile de joc ale democraţiei şi ale unui stat de drept” trebuie respectate întotdeauna, şi a sfătuit Uniunea Europeană ca în locul înfumurării, pedanteriei şi paternalismului excesiv, să se străduiască spre dialog atunci când consideră că principiile statului de drept sunt lezate într-un stat membru.

Cu privire la subiectul statului de drept în Ungaria, a accentuat faptul că nu cade în sarcina lui să critice maghiarii. Viktor Orbán este un prim-ministru ales democratic, “o dată a obţinut chiar majoritate absolută” şi “nu am nicio îndoială că se poziţionează de partea principiilor statului de drept”, a spus Horst Seehofer.

Cu privire la negocierile preliminare de formare a unei coaliţii, care vor începe duminică între reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Uniunii Creştin-Democrate (CDU), condusă de cancelarul german Angela Merkel, şi ai Partidului Social Democrat German (SPD), Seehofer a spus că are încrederea în faptul că se va cădea de acord cu privire la continuarea guvernării comune începute în 2013.

A subliniat că CSU continuă să insiste ca Germania să accepte anual un număr maxim de 200.000 de persoane care solicită azil din motive umanitare.

Conform planului, liderii CDU/CSU şi SPD vor discuta despre posibilităţile de guvernare comună între 7 şi 12 ianuarie, apoi partidele vor decide separat dacă vor trece la etapa oficială a negocierilor pentru formarea unei coaliţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img