spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeViktor Orban, la Sofia: Ținta MIGRAȚIA

Viktor Orban, la Sofia: Ținta MIGRAȚIA

-

Noua propunere a Uniunii Europene (UE) în privinţa migraţiei, este nefavorabilă Ungariei, deoarece esenţa ei constă în relocarea obligatorie, a declarat Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, luni, la Sofia, în urma discuţiilor purtate cu prim-ministrul statului bulgar, Boiko Borisov, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Viktor Orbán a declarat că numărul refugiaţilor care trebuie relocaţi creşte încontinuu, iar conform noii propuneri, Ungaria ar trebui să preia anual deja zece mii de oameni, în prealabil, nefiind vorba despre aşa ceva. Se pare că este vorba despre obligativitatea unui nou prag superior, fără limite, a semnalat premierul.

Dezbaterea despre cotele obligatorii încurajează migraţia, a subliniat acesta, adăugând că migraţia prezintă pericol asupra siguranţei publice, a bunăstării şi asupra culturii creştine.

Premierul a mai semnalat că a fost pregătită o propunere proprie, a cărei esenţă este ca UE să pună, în sfârşit, în centrul atenţiei protecţia frontierelor şi nu relocarea. Nu are nici un rost să vorbim despre relocare până când nu putem garanta protecţia impenetrabilă a frontierelor, a declarat Viktor Orbán.

Bulgaria merită recunoaştere, deoarece şi-a apărat graniţele externe, iar prin aceasta şi Ungaria.

Prim-ministrul Ungariei a subliniat că solidaritatea europeană este necesară nu în redistribuirea refugiaţilor, ci în protecţia graniţelor. Propunerea impune tuturor statelor membre Schengen să-şi respecte obligaţiile de a-şi proteja frontierele. Dacă nu sunt în stare sau nu sunt de acord, atunci, cu curaj, trebuie trase consecinţele necesare. În acest caz, frontierele Schengen “trebuie plasate cu o ţară mai spre interior”, acolo unde există voinţă şi capacitate pentru a stopa migraţia.

La conferinţa de presă comună a celor doi premieri, Boiko Borisov a subliniat de asemenea importanţa unui control strict la frontierele externe ale UE. Borisov a semnalat că în opinia Bulgariei există o criză a migranţilor în Europa care poate fi rezolvată prin intermediul unor controale stricte la frontiere şi în zonele de conflict, prin crearea unor puncte de înregistrare a solicitanţilor de azil (hot spot). Iar dacă războiul se va termina în ţările de origine, migranţii trebuie să se întoarcă în ţările lor şi să le reconstruiască, a adăugat premierul bulgar.

Borisov a semnalat că vor examina cu atenţie documentul prezentat de Viktor Orbán care conţine propunerile maghiare de soluţionare a migraţiei. Premierul bulgar a subliniat importanţa şi extinderea coridoarelor de transport paneuropene din regiune în dezvoltarea economică a Balcanilor de Vest.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...