Viktor Orban, la PPE: 70% din migranți sunt bărbați care formează o ARMATĂ, NU e o criză a refugiaților

0
4844

Prim-ministrul ungar Viktor Orban și-a apărat linia dură față de criza migranților, asigurând că 70% dintre migranți „sunt bărbați” care par „să formeze o armată”, conform Agerpres.

„Noi nu suntem în fața unei crize a refugiaților. Aceasta este o mișcare migratorie compusă din migranți economici, refugiați și combatanți străini”, a insistat el într-un discurs la Congresul Partidului Popular European (PPE), care regrupează partidele conservatoare din Uniunea Europeană, joi la Madrid, notează France Presse.

„Dreptul la demnitate și securitate sunt drepturi fundamentale, dar stilul de viață german și stilul de viață din Ungaria nu sunt drepturi fundamentale ale tuturor locuitorilor Pământului”, a adăugat el. El și-a apărat din nou obiectivul de „a-i ajuta pe migranți să-și găsească o viață demnă și a-i trimite înapoi în țările lor”.

Orban s-a întrebat de asemenea despre rolul mass-media în actuala criză: „Oare mass-media respectă libertatea de informare și de exprimare arătând doar femei și copii, în timp ce 70% dintre migranți sunt bărbați care arată ca o armată?”.

Zeci de mii de migranți au tranzitat din Serbia în Ungaria la Roszke la sfârșitul verii, înainte ca Budapesta să-și închidă la 15 septembrie frontiera protejată de un gard de sârmă ghimpată anti-imigranți ridicat între cele două țări. Ungaria și-a închis de atunci de asemenea frontiera cu Croația pentru migranți, deturnând fluxul de refugiați spre mica Slovenie vecină, amintește AFP.

Peste 500.000 de migranți, în principal veniți din Orientul Mijlociu dar și din Pakistan, au intrat în Europa prin Balcani de la începutul anului.

„Cred ca trebuie să avem curajul… și să lansăm o mare dezbatere, fără ipocrizie… Ce credem noi despre moștenirea civilizației noastre? Poate fi o schimbare de model cultural indusă cu forța din afară”, a întrebat Orban, lider și partizan al suveranității în fruntea unui guvern de dreapta și mare apărător al „valorilor creștine” ale Europei, mai amintește France Presse.

„Apărați Europa!”, a lansat el, cerându-le aleșilor PPE să oprească ascensiunea „stângii” în Europa.