spot_img
26.8 C
București
joi, octombrie 10, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: În contextul situaţiei actuale din Europa, noi, maghiarii, putem dăinui...

Viktor Orbán: În contextul situaţiei actuale din Europa, noi, maghiarii, putem dăinui doar dacă ne trăim cultura şi tradiţiile noastre

-

În contextul situaţiei actuale din Europa, noi, maghiarii, putem dăinui doar dacă ne trăim cultura şi tradiţiile noastre – a declarat, joi, Viktor Orbán prim-ministrul Ungariei, la inaugurarea expoziţiei permanente a Muzeului de Etnografie din Budapesta.

- Reclama -

Viktor Orbán a subliniat că, dacă o naţiune îşi pierde cultura populară, îşi pierde şi capacitatea de a distinge ce este bine şi ce este rău, devine confuză şi nu mai ştie ce îi este de folos şi ce îi este dăunător. 

- Advertisement -

„Şi atunci vin ideile confuze, adevărurile răsturnate, raţionamentele absurde, cum ar fi că familia nu este o comunitate de viaţă între un bărbat şi o femeie, ci o infinitate de configuraţii aleatorii, că diversitatea este o valoare chiar şi atunci când generează infracţiuni şi teroare sau că pentru a trăi în pace trebuie să continuăm un război fără speranţă” – a enumerat premierul, adăugând că ar putea continua mult timp să enumere „gândirile deranjante şi bolnăvicioase”. 

„Săptămâna aceasta am avut ocazia să dezbat la Strasbourg şi, credeţi-mă, situaţia este gravă” – a remarcat politicianul. 

- Advertisement -

„Să-i mulţumim lui Dumnezeu” că la noi lucrurile sunt încă la locul lor, că raţiunea încă funcţionează şi că există o ordine care se infiltrează din cultura populară în viaţa noastră de zi cu zi – a declarat prim-ministrul. 

Viktor Orbán a numit cultura maghiară, inclusiv cultura materială, punctul arhimedic al vieţii şi viitorului maghiarilor. 

A descris expoziţia permanentă a Muzeului de Etnografie ca pe un „nou post de pază” şi a subliniat că prin aceasta se întăreşte ordinea care menţine naţiunea maghiară. Am inaugurat o expoziţie de clasă mondială într-un muzeu de clasă mondială – a apreciat acesta. 

Viktor Orbán a menţionat şi că „Városliget” (Parcul Central) nu este doar un parc public, ci şi un loc de pelerinaj al culturii naţionale maghiare, care a trebuit să fie renovat şi modernizat de către Guvern. 

Clădirea Muzeului de Etnografie nu este doar pe placul nostru, ci este văzută ca fiind splendidă de întreaga lume – a subliniat premierul – şi a fost premiată cu 12 distincţii internaţionale. Este o dublă bucurie când o clădire remarcabilă este realizată de un maghiar, în acest caz de Ferencz Marcel”, a apreciat premierul arhitectul. 

Potrivit prim-ministrului, înnoirea complexului „Városliget” progresează cu avânt, iar acum s-a creat o nouă expoziţie permanentă în cadrul Muzeului de Etnografie. Acum nu mai putem aprecia doar exteriorul, ci şi interiorul; cu această nouă expoziţie permanentă muzeul îşi poate îndeplini misiunea – a apreciat Viktor Orbán expoziţia de aproximativ 3000 de metri pătraţi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img