spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: În acest an Ungaria va pierde 9,7 miliarde de euro....

Viktor Orbán: În acest an Ungaria va pierde 9,7 miliarde de euro. Sancţiunile costă economia ungară aproape la fel de mult ca totalul impozitului pe venit plătit de unguri

-

Pentru noi, securitatea Ungariei este pe primul loc, de aceea Ungaria nu se află în război cu nimeni – a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orbán în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de radio Kossuth.

Premierul a subliniat: “am spus de la început că acesta nu este războiul nostru”, e un război care trebuie localizat şi nu internaţionalizat. Ungaria nu se lasă antrenată în război, iar dacă guvernul ar face paşi în această direcţie, s-ar confrunta cu voinţa poporului – a spus el. 

În opinia sa, toate mijloacele sunt folosite pentru “a ne forţa să intrăm în război, această poziţie este reprezentată de actorii politici ungari finanţaţi de Occident”. Stânga atacă încontinuu guvernul “pentru faptul că rămânem în afara războiului, noi însă am spus clar că securitatea Ungariei este pe primul loc, de aceea Ungaria nu se află în război cu nimeni” – a precizat premierul, adăugând: vrem încetarea focului şi tratative de pace. 

Viktor Orbán a menţionat: metoda consultării naţionale, ca formă de participare politică, este un specific unguresc care nu se practică în alte părţi. 

Premierul a explicat: în urma consultării a reieşit clar că maghiarii consideră că sancţiunile nu îi ajută pe ucraineni. Ele nu îi îngenunchează pe ruşi, în schimb “ne fac un rău teribil nouă”, Europei, economiei europene, incluzând şi Ungaria. 

El a spus: în acest an Ungaria va pierde 3764 de miliarde de forinţi (9,7 miliarde de euro), ceea ce reprezintă creşterea economică pierdută. Aşadar, sancţiunile costă economia ungară aproape la fel de mult ca totalul impozitului pe venit plătit de unguri – a explicat el. 

De asemenea, prim-ministrul a spus că acum există noi planuri de sancţiuni, pe care vor să le extindă asupra industriei nucleare, ceea ce, evident, trebuie să fie respins prin veto. Va fi o bătălie mare şi “este foarte important pentru rezultatele mele la masa negocierilor ca să

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img