spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitateViktor Orbán: Guvernul american condus de democraţi exercită o presiune ideologică asupra Europei...

Viktor Orbán: Guvernul american condus de democraţi exercită o presiune ideologică asupra Europei şi în special asupra Bruxelles-ului. Soros are o întreagă armată la dispoziţia lui: bani, ONG-uri, universităţi, institute de cercetare şi jumătate din birocraţia de la Bruxelles, iar el foloseşte această armată pentru a-şi impune voinţa asupra adversarilor săi

-

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a declarat în discursul său de deschidere rostit la conferinţa de vară a Uniunii Conservatoare Americane (CPAC) organizat în Dallas (Texas) că guvernul american condus de democraţi exercită o presiune ideologică asupra Europei şi în special asupra Bruxelles-ului. El a relevat că administraţia anterioară, condusă de preşedintele Barack Obama, “a încercat să ne forţeze să modificăm constituţia Ungariei şi să scoatem din ea valorile creştine şi naţionale”. Principala putere a lumii libere “a încercat să ne impună modificarea constituţiei conform unei viziuni liberale globaliste” – a spus el, adăugând că această încercare a fost combătută cu succes. 

- Reclama -

În continuare, el a explicat: Texasul este cunoscut şi sub numele de “Statul Stelei Singuratice” în SUA (“Lone Star State”), ceea ce înseamnă că “independenţa, libertatea şi suveranitatea sunt valorile cele mai preţuite aici, în această parte a Americii”. “Patria mea, Ungaria, este statul stelei singuratice din Europa”, maghiarii au luptat pentru independenţă, libertate şi suveranitate în ultimii 500 de ani – a spus el, adăugând: “Am luptat pentru creştinism în Evul Mediu şi în epoca modernă, am luptat pentru democraţia creştină în secolul XX şi continuăm să luptăm pentru ea şi astăzi”. 

El a menţionat că este liderul unei ţări care “se află şi azi sub atacul liberalilor progresişti”. 

Referindu-se la cea mai recentă mişcare progresistă, el a arătat: “Ungaria este o naţiune veche, mândră, dar de talia lui David, ea stă singură în faţa Goliatului Woke global”. Acesta este motivul pentru care vor să câştige sprijinul conservatorilor americani – a adăugat. Totodată el i-a mulţumit fostului preşedinte Donald Trump pentru sprijinul acordat înainte de alegerile din Ungaria.

În discursul său, el a arătat: potrivit filozofiei sale politice, familia este locul în care părinţii transmit valorile generaţiei următoare. Dacă familiile tradiţionale dispar, nimic nu mai poate salva Occidentul de la dispariţie – a spus Viktor Orbán. 

El a adăugat: acesta este motivul pentru care Ungaria a cheltuit anul trecut peste 6% din PIB pe politica familială. 

Orbán a declarat de asemenea că Ungaria este ţara cea mai sigură din Europa. El a subliniat poziţia guvernului, potrivit căreia poliţia nu este duşmanul poporului, totodată ea trebuie respectată. 

El a apărat politica de reducere a impozitelor, spunând că progresiştii “vor întotdeauna banii noştri”, în timp ce opinia guvernul este că locul cel mai potrivit pentru banii oamenilor este în propriul lor buzunar. El a afirmat: în 10 ani povara fiscală a fost redusă cu 10%, ceea ce reprezintă cea mai mare reducere de taxe în Uniunea Europeană. 

Mai recent însă “am ajuns din nou în vizor, deoarece nu am susţinut iniţiativa privind impozitul minim global – a subliniat el -, toate ţările europene au capitulat, Ungaria fiind ultima care a rezistat”. 

El a criticat decizia actualei administraţii americane de a abroga tratatul fiscal existent între Ungaria şi SUA, care “a fost probabil cel mai bun acord fiscal încheiat vreodată”. Este vorba de fapt de răzbunarea stângii, deoarece “ministerul finanţelor din SUA a uitat cumva de existenţa unui acord foarte asemănător cu Rusia”. 

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, el a spus: fără negocieri între SUA şi Rusia nu va fi niciodată pace. Ucraina este vecină cu Ungaria şi “suntem pe deplin solidari cu ea”. Până în prezent, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a obligat aproape un milion de persoane să se refugieze în Ungaria, şi în prezent sosesc în ţară zilnic peste 10 000 de persoane. 

În opinia prim-ministrului, strategia liderilor globalişti extinde şi prelungeşte războiul, reducând în acelaşi timp şansele păcii. 

Numai lideri puternici pot crea pacea – a subliniat el, adăugând: în vecinătatea Ucrainei, Ungaria are extrem de mare nevoie de lideri puternici, capabili să obţină un acord de pace. Avem nevoie şi de o Americă puternică, condusă de lideri puternici – a completat vorbitorul. 

Premierul a spus: trebuie să jucăm pentru a câştiga, “trebuie să fim încrezători că suntem mai buni decât adversarii noştri liberali de stânga”. În opinia sa este vorba de un război cultural şi că trebuie să revigorăm bisericile, familiile, universităţile şi instituţiile comunitare. 

El a spus că trebuie să îi numim şi pe adversari. Pe George Soros l-a menţionat ca pe propriul său adversar. “El nu crede în nimic din ceea ce reprezentăm noi.” Soros are o întreagă armată la dispoziţia lui: bani, ONG-uri, universităţi, institute de cercetare şi jumătate din birocraţia de la Bruxelles, iar el foloseşte această armată pentru a-şi impune voinţa asupra adversarilor săi. 

Înfiinţată în 1974, CPAC este o serie de conferinţe politice de dreapta, organizate de Uniunea Conservatoare Americană (ACU). În aproape jumătate de secol de existenţă, CPAC a devenit cel mai popular eveniment al ACU, mobilizând zeci de mii de conservatori. În luna mai, pentru prima dată, o conferinţă CPAC a avut loc şi la Budapesta, sub denumirea de CPAC Hungary.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img