Rugat să comenteze în ce măsură criza refugiaților poate fi văzută ca o problemă germană, Orban a spus că decizia Germaniei de a le permite migranților să intre nestingheriți pe teritoriul său a “declanșat o revoltă” în rândul migranților aflați în Ungaria. Până atunci, autoritățile ungare reușiseră să țină situația sub control, dar anunțul Berlinului a provocat haos, a explicat șeful executivului de la Budapesta, notează Agerpres.

Invitat să compare actuala situație cu decizia Ungariei din 1989, de a-și deschide granița vestică, Orban a răspuns că refugiații germani nu se aflau acolo ilegal, că au respectat legea și că Ungaria a fost de acord să-i lase să părăsească țara cu destinația Vestul Europei. “Dar acum străinii ne violează frontierele”, a spus Orban.

Întrebat cum se simte în calitate de “personaj negativ” al Europei, Orban a spus că nu poate acționa altfel. “Noi, ungurii, garantăm libera circulație a europenilor și ne apărăm granițele. Migranții sunt înșelați atât de traficanții de persoane, cât și de politicienii europeni cu promisiunea unei vieți mai bune și cu dreptul de a rămâne, chiar și după ce va fi din nou pace în țările lor natale. Mierea care curge pe străzile din Germania va fi în curând mai puțin dulce decât au sperat. Nivelul de trai este stabilit de performanță, nu de nevoi”, a avertizat Orban.

Totodată, Viktor Orban a insistat că traiul în siguranță și o viață demnă sunt drepturi fundamentale, dar visul la o viață mai bună nu este un drept fundamental. Liderii europeni trăiesc “într-o lume de vis” și nu sunt conștienți de pericole. “Dacă-i lăsăm pe toți să vină, Europa va pieri”, spune Orban.

Premierul ungar a salutat eforturile Turciei în gestionarea chestiunii imigrației. “Ar trebui să ținem câte o slujbă religioasă pe săptămână pentru președintele turc Recep Tayyip Erdogan”, a susținut premierul conservator. În schimb, Orban a cerut Bruxelles-ului să exercite o mai mare presiune asupra Greciei, care, în opinia sa, de ani de zile nu reușește să protejeze frontierele externe ale Uniunii Europene. “Dacă Grecia și-ar fi respectat obligațiile, acum n-ar mai fi existat o criză a refugiaților”, a insistat el.

Referitor la pericolul islamizării, Orban a insistat că respectă Islamul dar că, din cauza imigrației, în viitorul apropiat musulmanii vor deveni majoritari în Europa. “Dacă Europa permite o competiție a culturilor, va pierde”, a avertizat el.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?