spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: Explozia gazoductului Nord Stream este un act terorist, iar Ungaria...

Viktor Orbán: Explozia gazoductului Nord Stream este un act terorist, iar Ungaria și Serbia au precizat că, în cazul unei astfel de acțiuni pe gazoductul din sudul Europei, autorii nu vor putea scăpa ușor și să „măture totul sub covor

-

Explozia gazoductului Nord Stream este un act terorist, iar Ungaria și Serbia au precizat că, în cazul unei astfel de acțiuni pe gazoductul din sudul Europei, autorii nu vor putea scăpa ușor și să „măture totul sub covor.”

„Aș dori să vă reamintesc că interconexiunea sudică, prin care se furnizează gaze către Ungaria, a devenit o forță izbitoare pentru economia maghiară. Explozia Nord Stream, care, după cum știți, s-a întâmplat a fost doar un atac terorist, indiferent de importanță. cine a comis-o, a fost un act terorist”, a spus Orban, vorbind în parlament înainte de începerea sesiunii de primăvară. Discursul a fost difuzat de postul M1 TV.

- Advertisement -

Premierul ungar a menționat că „dacă s-a făcut în nord doar pentru a împiedica gazul din Rusia să ajungă în Europa , atunci se poate face și în sud”. 

„„Împreună cu Serbia, am precizat că, dacă se va întâmpla acest lucru, nu va fi posibil să coborâm atât de ușor, să-l măturați sub covor, așa cum fac acum cu explozia Nord Stream”, a subliniat Orban.

Autoritățile maghiare au declarat în repetate rânduri că, după ce Nord Stream a fost dezactivat, gazoductul care trecea prin Turcia a rămas singura rută prin care gazul poate circula din Rusia către Europa. Partea maghiară a subliniat că traseul este fiabil și sigur datorită bunei credințe a țărilor mediatoare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img