spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateViktor Orban: Europa occidentală face experimente cu familii de acelaşi sex, imigraţie...

Viktor Orban: Europa occidentală face experimente cu familii de acelaşi sex, imigraţie şi ateism

-

Naţiunile din Europa Centrală ar trebui să se unească pentru a-şi apăra rădăcinile creştine, în condiţiile în care Europa occidentală face experimente cu familii de acelaşi sex, imigraţie şi ateism, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters.

- Reclama -

Viktor Orban, un naţionalist care se află la putere în Ungaria de peste un deceniu, a susţinut un discurs la un eveniment dedicat inaugurării unui monument de comemorare a Tratatului de la Trianon (document care a consfinţit la nivel juridic internaţional încheierea păcii Puterilor Aliate şi Asociate cu Ungaria la finalul Primului Război Mondial – n.r.).

„Europa occidentală a renunţat la… Europa creştină şi în loc de aceasta experimentează cu un cosmos fără Dumnezeu, cu familii-curcubeu, cu migraţia şi societăţile deschise”, a spus Orban în discursul său.

Potrivit lui Orban, monumentul, o rampă lungă de 100 de metri şi lată de 4 metri sub nivelul solului care se termină într-un cub de granit pe o stradă de lângă clădirea parlamentului de la Budapesta, constituie un apel către naţiunile Europei Centrale de a-şi consolida alianţa şi de a se coaliza în jurul a ceea ce el numeşte „standardul polonez”.

În Polonia, principalul aliat al Ungariei în Europa Centrală, Partidul Lege şi Justiţie (PiS) a urmat o platformă socială conservatoare şi a făcut din opoziţia faţă de „ideologia LGBT” un element esenţial al strategiei sale electorale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...