spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán despre planul aducerii de migranți: Vor să aducă electorat nou...

Viktor Orbán despre planul aducerii de migranți: Vor să aducă electorat nou pentru a câștiga alegerile

-

În conformitate cu regulile maghiare, trecerea ilegală a frontierei este un act ilegal, trecerea ilegală a frontierei nu este un drept al omului, ci o infracţiune; în Ungaria, graniţa este graniţă, cine nu are dreptul de a intra în ţară nu poate trece graniţa, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, la Bruxelles.

La Conferinţa Conservatorismului Naţional (NatCon), în cadrul unei dezbateri cu filozoful Yoram Hazony, şeful Institutului Herzl din Ierusalim, Viktor Orbán a subliniat că toţi cei cărora li se evaluează cererile de azil trebuie să aştepte în afara graniţelor. Aceasta este cea mai importantă întrebare, aceasta este linia roşie. Dacă acest lucru nu se poate realiza în toată Europa, problema migraţiei nu poate fi rezolvată, a afirmat premierul maghiar.

- Advertisement -

Ungaria nu vrea o societate mixtă, vrea să îşi protejeze graniţele, vrea să îşi păstreze cultura şi tradiţiile, a declarat Orbán.

Fiecare dintre statele membre trebuie să decidă în mod independent cum doreşte să rezolve problema migraţiei. Nu este nevoie de o politică comună a UE în materie de migraţie; problema migraţiei trebuie să fie de competenţă naţională, a declarat premierul ungar.

- Advertisement -

Viktor Orbán a spus că problema migraţiei este o problemă de civilizaţie. Europa este un continent cu rădăcini creştine, însă majoritatea celor care doresc acum să vină în Europa provin dintr-o cultură diferită, în principal, dintr-un mediu musulman. În plus, migraţia are un orizont istoric, astfel că trebuie pusă întrebarea cum va arăta Ungaria în viitor, dacă va fi creştină, musulmană sau va avea un fond cultural diferit, a subliniat şeful de guvern.

Fiecare trebuie să decidă singur mediul şi cultura în care doreşte să formeze o ţară, a declarat Orbán. Nimeni nu ar trebui să îşi impună voinţa asupra altora. Ungaria consideră că societatea mixtă conturată de liberali nu conduce la nimic bun, a spus politicianul maghiar.

Premierul a adăugat că nu se poate spune de la centru nici care să fie modul în care o ţară să rezolve problema îmbătrânirii societăţii sale, a adăugat Viktor Orbán. Potrivit Ungariei, forţarea migraţiei nu este un răspuns la problemele demografice. Printre altele, Ungaria doreşte să îmbunătăţească situaţia printr-un sistem puternic de sprijin dedicat familiilor, a spus premierul.

Viktor Orbán a punctat că guvernele conservatoare, printre care şi Ungaria – care potrivit conducerii de la Bruxelles „nu se comportă corect” – sunt şantajate, iar Comisia Europeană a devenit un actor politic, în loc să fie un apărător al tratatelor UE. Potrivit premierului maghiar, adevăratul motiv al migraţiei forţate de conducerea UE este că liberalii vor să adune electorat nou. „Nu este vorba despre economie, nici despre democraţie. Motivul real este câştigarea puterii, prin vot. Aceasta este realitatea”, a subliniat şeful guvernului de la Budapesta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img