spot_img
35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăActualitateViktor Orbán despre comisara pentru drepturile omului a Consiliului Europei: Spune prostii

Viktor Orbán despre comisara pentru drepturile omului a Consiliului Europei: Spune prostii

-

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că Dunja Mijatovic, comisara pentru drepturile omului a Consiliului Europei, nu face decât să ”spună prostii” în criticile ei asupra legii din Ungaria care interzice predarea în şcoli a chestiunilor transgender şi despre homosexualitate.

- Reclama -

”Cu tot respectul, trebuie să spun că această doamnă de multe ori spune prostii. La fel şi acum”, a declarat Viktor Orban la postul public de radio Kossuth, citat de agenţia EFE.

Premierul ungar a subliniat că respectiva lege şi referendumul pe care l-a convocat pentru a o susţine caută doar să protejeze copiii şi să garanteze dreptul părinţilor de a-i educa. Orban a mai acuzat-o pe Mijatovic că face parte din ”armata lui (George) Soros”, miliardarul ungaro-american pe care premierul conservator ungar îl consideră inamicul numărul unu al Ungariei pentru că susţine migraţia sau drepturile minorităţilor sexuale.

Dunja Mijatovic declarase că acea lege riscă să alimenteze ”prejudecăţile şi ura faţă de persoanele LGBT”, iar referendumul cerut de Viktor Orban pe acest subiect cuprinde întrebări ”ambigue şi înşelătoare”, ceea ce ar putea avea ”un impact negativ asupra drepturilor, securităţii şi bunăstării” acestei comunităţi.

Viktor Orban a hotărât ca odată cu alegerile legislative din 3 aprilie să fie organizat un referendum asupra acestei legi. ”Sunteţi de acord ca instituţiile de educaţie publică să desfăşoare discuţii despre orientările sexuale fără consimţământul părinţilor ?” şi ”Sunteţi de acord cu promovarea terapiilor de schimbare de sex la minori ?”, sunt două din cele patru întrebări, celelalte două făcând referire la difuzarea de către mass-media a conţinuturilor despre schimbarea de sex sau care pot afecta dezvoltarea sexuală a minorilor.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...