spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán de Ziua Ungariei: Trebuie să rezistăm tuturor presiunlor externe 

Viktor Orbán de Ziua Ungariei: Trebuie să rezistăm tuturor presiunlor externe 

-

În ajunul Sărbătorii Naţionale, prim-ministrul Viktor Orbán a salutat, într-o scrisoare, comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic şi de peste graniţele Ungariei. Scrisoarea sa va fi citită în întreaga lume, la numeroasele evenimente organizate în data de 15 martie, Ziua Naţională a Ungariei, a anunţat, Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţia ungară de presă MTI.

- Reclama -

“Să fie pace, libertate şi înţelegere! În urmă cu 174 de ani, Jókai Mór (scriitor) a rezumat în aceste trei cuvinte ceea ce-şi dorea naţiunea maghiară. Iar noi, maghiarii, de atunci, tot cu aceste cuvinte putem descrie tot ce ne dorim”, şi-a început scrisoarea premierul.

“Dorim pace în proximitatea noastră, dar şi în lumea mai largă din jurul nostru, libertatea autodeterminării de a ne putea modela propria viaţă şi consens în problemele noastre naţionale pentru ca, împreună cu popoarele cu care convieţuim, să ne construim un viitor sigur în Bazinul Carpatic”, a mai scris Viktor Orbán.

“În calitate de moştenitori spirituali ai Revoluţiei din 1848, suntem astăzi împreună şi întindem o mână de ajutor fraţilor noştri din Ucraina Subcarpatică aflaţi în dificultate, care-şi caută refugiu din cauza războiului. Împreună ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean şi apărăm împreună rezultatele culturii noastre, ale modului nostru de viaţă şi ale politicilor naţionale din ultimii 12 ani”, a continuat premierul ungar.

“Este firesc pentru noi să ne închidem uşile în cazul ideologiilor care ne bulversează casele, dar deschidem larg porţile când bat la ea membrii naţiunii maghiare care au nevoie ajutor sau oameni care încearcă să-şi salveze viaţa”, se mai arată în scrisoarea premierului.

Potrivit lui Viktor Orbán, în lumina zilelor Revoluţiei şi a Războiului de Independenţă, “putem vedea cu claritate în ce direcţie se îndreaptă astăzi calea comună a naţiunii maghiare. Ne aliniem eroilor din 1848 şi ne dorim şi noi o lume în care, trăind în pace şi siguranţă, să fim nu doar liberi, ci şi maghiari liberi. Prin urmare, aşa cum au făcut şi ei, trebuie să rezistăm tuturor presiunlor externe şi încercărilor interne de divizare care ar pune în pericol ceea ce am construit împreună”.

“Permiteţi-mi să vă salut cu ocazia aniversării Revoluţiei din ’48 şi aş dori să vă mulţumesc pentru solidaritatea transfrontalieră care a dovedit încă o dată că niciun maghiar nu este singur. Trăiască libertatea maghiară, trăiască patria!”, a încheiat prim-ministrul ungar scrisoarea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...