spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriViktor Orbán cumpără trusturi de presă din România

Viktor Orbán cumpără trusturi de presă din România

-

Firma austriacă Media Development Management SRL a achiziționat mai multe ziare şi portaluri de ştiri aflate în proprietatea firmei Russmedia SRL. Printre acestea se numără câteva ziare regionale şi din România. Este vorba despre ziarele tipărite: Jurnal Bihorean, Jurnal Arădean şi Bihari Napló (cotidian în limba maghiară) şi portalurile bihon.ro, erdon.ro și Caras Online, transmite Rador.

Media Development Management SRL este condusă de omul de afaceri Heinrich Pecina. Acesta a devenit cunoscut anul trecut când, cu o rapiditate suspectă, a închis şi vândut ziarul cu cel mai mare tiraj din Ungaria (Népszabadság) către firma Opimus Press, care este în sfera de influenţă a primarului din comuna Felcsút, Mészáros Lőrinc, un apropiat al premierului Orbán Viktor. Închiderea influentului cotidian de orientare de stânga a fost un obiectiv nedeclarat al partidului de guvernământ, Fidesz, motiv pentru care Heinrich Pecina a fost suspectat că nu ar fi făcut această tranzacţie doar din motive economice.

- Advertisement -

Achiziţia unor ziare regionale din România şi Ungaria de către firma lui Pecina – potrivit informaţiilor portalului Átlátszó Erdély – are o puternică legătură cu campania electorală din Ungaria. Este cunoscut faptul că Fidesz face mari eforturi să-și mobilizeze electoratul din România pentru aceste alegeri. Pentru realizarea acestui acest scop, mai multe societăți din Ungaria, care nu au legătură cu media, dar sunt considerate clientela guvernului maghiar, au cumpărat mai multe ziare şi portaluri de limbă maghiară din Transilvania. Potrivit portalului Átlátszó Erdély, în această categorie se încadrează şi achiziționarea de către Pecina a presei editate până în prezent de către Russmedia SRL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img