spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăExterneViktor Orban anunță o "luptă dură" cu UE

Viktor Orban anunță o „luptă dură” cu UE

-

Ungaria trebuie să se pregătească pentru o „luptă dură” cu instituțiile Uniunii Europene pentru a schimba mecanismul Uniunii Europene de distribuire a migranților între statele membre, a declarat sâmbătă prim-ministrul ungar Viktor Orban, transmite agenția de presă MTI.

Într-o declarație făcută înaintea tradiționalului Picnic Civil, care are loc în fiecare an la Kotcse, în sud-vestul Ungariei, Orban a declarat că și regulile care înlesnesc întregirea familiilor migranților în Europa ar trebui modificate. Orban a sugerat că sprijinul pentru modificarea acestor reguli nu este suficient și a spus că guvernul său va trebui „să poarte o luptă disperată pentru a schimba regulile” după referendumul din 2 octombrie din Ungaria pe tema cotelor de refugiați.

- Advertisement -

„Nu pot spune cu certitudine că vom reuși”, a spus Orban. În ceea ce privește referendumul, prim-ministrul de la Budapesta a declarat că nu este vorba despre „politică de partid, ci despre un subiect care afectează viitorul Ungariei”. El a insistat că „cei care vor sta acasă vor transfera dreptul de decizie către alții și vor trebui să accepte rezultatul”.

Totodată, Viktor Orban a anunțat că participanții la forumul cetățenesc din Kotcse vor discuta situația generală a Europei și chestiuni care „au condus la referendumul ungar”. El a calificat aceste chestiuni drept consecințe ale „slăbirii generale a civilizației”.

- Advertisement -

„Voi pleda în favoarea Uniunii Europene, (voi spune) că Ungaria aparține comunității europene și, astfel, aparține și Uniunii Europene, iar aceasta este un lucru bun. Dar UE trebuie să se schimbe pentru ca oamenii să se simtă bine în interiorul ei”, a mai spus șeful guvernului ungar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img