spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán anunță o criză economică de proporții și acuză Bruxelles-ul

Viktor Orbán anunță o criză economică de proporții și acuză Bruxelles-ul

-

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a calificat miercuri rezultatele alegerilor de duminică din Ungaria drept cel mai bun rezultat electoral al tuturor timpurilor, subliniind că partidele de guvernare ungare cred în continuare într-un stat naţional şi văd viitorul Ungariei în cadrul UE şi al NATO. La conferinţa sa de presă internaţională susţinută la Budapesta, prim-ministrul a vorbit şi despre războiul dintre Rusia şi Ucraina şi a relatat că i-a propus preşedintelui rus Vladimir Putin un armistiţiu între Rusia şi Ucraina.

La începutul conferinţei de presă care a durat aproape două ore, premierul Ungariei şi preşedintele Fidesz a spus că de la schimbarea regimului încoace, niciun partid nu a mai primit atâtea voturi. Voturile Fidesz-KDNP au reprezentat 54% din cele exprimate, astfel că alianţa a câştigat mai mult de două treimi din mandate.

- Advertisement -

Viktor Orbán a apreciat că acest rezultat poate fi explicat cu trei lucruri. Primul este că maghiarii şi-au dorit pace, iar din moment ce războiul se află în vecini, au votat ceea ce au considerat că reprezintă o garanţie mai mare pentru pace.

A doua împrejurare care a putut contribui la succesul electoral a fost că Ungaria este o ţară de succes; Polonia şi Ungaria fiind, astăzi, cele mai de succes două state din Europa, a afirmat Orbán. Aceste două ţări înregistrează cea mai mare creştere economică, cele mai scăzute rate ale şomajului, cel mai mare sprijin financiar acordat familiilor, iar în ultimii 12 ani, cele mai mari reduceri de taxe au avut loc în Ungaria, a enumerat premierul. 

- Advertisement -

Potrivit lui Viktor Orbán, a treia împrejurare a fost că adversarul era o coaliţie formată strict pentru a ajunge la putere, ceea ce reprezintă o lipsă de respect faţă de electorat.

Şeful guvernului de la Budapesta a afirmat că viziunea despre Europa şi viitor a partidelor şi a guvernului care au câştigat alegerile a rămas neschimbată: membrii săi cred într-un stat naţional şi îşi imaginează viitorul Ungariei în cadrul UE şi al NATO. 

Prim-ministrul maghiar a spus că primul lucru dintre sarcinile urgente este obţinerea păcii. Primul pas pe drumul către pace este un armistiţiu, care trebuie urmată de o conferinţă europeană pentru pace, a adăugat Orbán.

Premierul a spus că din cauza preţurilor ridicate ale energiei, la Bruxelles este nevoie de acţiuni imediate. A propus că atâta vreme cât durează războiul, iar preţurile la energie cresc din acest motiv, reglementarea administrativă care cauzează creşterea preţurilor ar trebui să fie suspendată, “indiferent de motivul pentru care le-am introdus”. A enumerat, aici, regulile complicate cu privire la impozitarea combustibililor fosili, precum şi regulile care leagă preţul energiei electrice de cel al gazelor. Trebuie suspendată, de asemenea, cerinţa cu privire la adăugarea de aditivi biocarburanţi în carburanţi, a mai spus el.

Orbán şi-a exprimat opinia cu privire la faptul că urmează o criză economică severă. La baza crizei stau mai multe motive, iar în opinia sa, cel mai important dintre acestea este sistemul de sancţiuni aplicat Rusiei, a spus Orbán. “Vom plăti un mare preţ pentru asta”, a spus Orbán.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img