spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeViktor Orban anunță "consultări naționale" despre sancțiunile împotriva Rusiei

Viktor Orban anunță „consultări naționale” despre sancțiunile împotriva Rusiei

-

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat luni Parlamentul că va organiza „consultări naționale” pentru a afla ce cred cu adevărat maghiarii despre sancțiunile impuse de UE Rusiei, relatează ziarul Magyar Nemzet.

- Reclama -

„Sancțiunile [împotriva Rusiei] au fost introduse într-un mod nedemocratic. A fost o decizie a birocraților de la Bruxelles, pentru care popoarele europene plătesc acum. Trebuie să cunoaștem opinia oamenilor. Pentru prima dată în Europa, în Ungaria, vom cere opinia oamenilor cu privire la sancțiuni.<…> Vor fi lansate consultări naționale.Poporul maghiar își va putea exprima „, a spus Orban.

El crede că conflictul din Ucraina ar fi fost local, dar sancțiunile economice impuse de Occident împotriva Rusiei i-au conferit acesteia o dimensiune globală. El a cerut să ne pregătim pentru a vedea ostilități prelungite, adăugând că „SUA și UE ajută Ucraina cu bani, în timp ce resursele Rusiei sunt inepuizabile”.

Orban a adăugat că este categoric împotriva „continuării și adâncirii” ostilităților și a cerut „discuții de pace imediate și încetarea focului”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img