spot_img
21.7 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán anunță că va utiliza resurse de stat pentru a încuraja...

Viktor Orbán anunță că va utiliza resurse de stat pentru a încuraja companiile ungare să intre pe pieţele externe

-

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că un element important al strategiei industriale a Ungariei este utilizarea resurselor de stat pentru a încuraja companiile ungare să intre pe pieţele externe, în curând va fi lansat un program în acest sens. 

Compania Mol joacă un rol important în această privinţă şi, la fel ca Mol, strategia industrială este ambiţioasă şi chiar supra-ambiţioasă, dar stă cu ambele picioare pe pământ – a remarcat premierul, avertizând totuşi atenţia că actuala politică europeană nu sprijină industria, o consideră periculoasă şi doreşte să o restrângă, să o diminueze. Acest lucru se numeşte ecologizare, însă o mulţime de capacităţi industriale se pierd în acest proces prost conceput – a remarcat el.

- Advertisement -

Premierul a spus: Mol a devenit cea mai valoroasă companie ungară diversificată.

Viktor Orbán a explicat: Mol urmează acelaşi drum ca şi economia ungară, deoarece în urmă cu 20 de ani activitatea companiei era „unilaterală”, se ocupa doar de comerţul cu petrol, apoi a început să se extindă în alte regiuni, a înfiinţat fabrici de biogaz şi biodiesel pe lângă cele tradiţionale, a intrat pe piaţa transporturilor şi, mai nou, a devenit indispensabilă în gestionarea deşeurilor. În acest sens, activitatea şi performanţa lui Zsolt Hernádi, preşedintele director general al companiei, dă dovadă de merite incontestabile” – a adăugat el. 

- Advertisement -

Premierul a mai spus: odată cu realizarea Complexului Poliol, Mol nu numai că a urcat în lanţul de producţie, ci a devenit ea însăşi un lanţ de producţie complet, deoarece a creat la Tiszaújváros un complex chimic în care transformă materiile prime, pe care le produce şi le prelucrează, în produse finite, participând şi la transport. 

El a declarat că poliolul ar putea fi numit de către neiniţiaţi „cuţitul elveţian al producţiei de materiale plastice”, deoarece poate fi utilizat la orice, de la industria auto la fabricarea mobilei, în construcţii şi în industria textilă. 

Premierul a reamintit: compania Mol a lansat câte o uzină nouă în 2015 şi în 2018, la Tiszaújváros, cu participarea investitorilor japonezi, iar investiţia de acum a fost realizată cu contribuţia tehnologică a companiei germane ThyssenKrupp. Mol, când „se apucă să dezvolte”, nu se mulţumeşte cu mai puţin decât tehnologia de vârf japoneză şi germană – a afirmat el. 

El a numit Mol cea mai mare şi mai de succes companie din Ungaria. În opinia sa, întreaga naţiune ungară datorează foarte mult companiei Mol, aceasta fiind „refugiul nostru în vremuri grele”, deoarece atunci când industria socialistă, care era cu adevărat învechită în perioada schimbării regimului, a fost „vândută la bani mărunţi sub pretextul privatizării”, Mol a fost singura companie ungară care putea fi luată în serios şi care a avut succes chiar şi în vremurile cele mai dificile. Dacă nu ar fi fost aşa, Ungaria ar fi avut mult mai mult de suferit în timpul schimbării de regim, precum şi în anii 2000, în perioada „guvernării ruşinoase a stângii” – a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img