spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeViktor Orbán: "Amărâții de ucrainieni" ne înșeală și ne cresc prețurile

Viktor Orbán: „Amărâții de ucrainieni” ne înșeală și ne cresc prețurile

-

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor la benzină, premierul maghiar Viktor Orbán a subliniat că Ungaria are de plătit cu 48 de miliarde de forinţi (124,8 de milioane de euro) mai mult din cauză că ucrainenii au majorat de trei ori şi jumătate taxa de tranzit pentru conducta de petrol.

- Reclama -

El a explicat că petrolul pentru benzină vine din Rusia prin Ucraina, Ungaria trebuie să plătească pentru utilizarea conductei, însă ucrainenii au majorat această taxă “de pe o zi pe alta”. Comerţul cu benzina în Ungaria este gestionat de sectorul privat, iar jucătorii acestuia includ imediat acest surplus în preţurile lor, ceea ce ridică preţul benzinei şi creşte inflaţia cu 0,5% – a adăugat el.

Viktor Orbán a declarat că are sentimente contradictorii în privinţa majorării preţurilor, deoarece, deşi este foarte supărat, observă şi faptul că “amărâţii de ucraineni” luptă pentru viaţă, nu au bani, nu au arme, sunt depăşiţi numeric, şi totuşi nu caută pacea, ci susţin continuarea războiului, încercând să strângă bani din orice sursă.

Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-i descuraja pe ucraineni să continue această politică şi să crească până la cer preţul de utilizare a conductelor, “înşelându-ne” şi punând astfel într-o situaţie dificilă familiile şi economia ungară.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img