spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán: Am apărat reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi am reuşit să respingem...

Viktor Orbán: Am apărat reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi am reuşit să respingem propunerea Comisiei Europene care ar fi interzis utilizarea petrolului de origine rusească în Ungaria

-

Am apărat reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi am reuşit să respingem propunerea Comisiei Europene care ar fi interzis utilizarea petrolului de origine rusească în Ungaria, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán luni noaptea, la Bruxelles, după prima zi a summit-ului Consiliului European.

- Reclama -

“Avem destule probleme şi fără aceasta. Preţurile la energie sunt exorbitante, inflaţia ridicată şi, din cauza sancţiunilor, întreaga Europă se află în pragul unei crize economice globale. În aceste circumstanţe, ar fi fost insuportabil pentru noi să fim nevoiţi să administrăm economia ungară cu petrol mai scump. Acesta ar fi fost echivalent cu o bombă nucleară. Dar am reuşit să o evităm”, a declarat premierul.

El a precizat: “Am reuşit să elaborăm un acord potrivit căruia ţările care se aprovizionează cu petrol prin conducte, pot continua şi în viitor să-şi administreze economia în condiţiile de până acum. Familiile pot dormi liniştite la noapte, propunerea cea mai înfiorătoare a putut fi înlăturată”, a adăugat Viktor Orbán.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...