AcasăExterneViitorul premier în UK anunță: Controlul liberei circulații a persoanelor care vin...

Viitorul premier în UK anunță: Controlul liberei circulații a persoanelor care vin în Marea Britanie

-

Theresa May, unul din cei doi candidați în cursa pentru a-l înlocui pe David Cameron în funcția de prim-ministru britanic, dar care are cele mai mari șanse, a declarat vineri ca ieșirea din Uniunea Europeană va însemna controlul liberei circulații a persoanelor care vin în Marea Britanie, notează Reuters.

Și Andrea Leadsom, contracandidatul lui May, are o opinie asemănătoare:  „După ce vom părăsi UE, vom avea din nou controlul imigrației. Persoanele care vin în vacanță sau călătoresc în interes de afaceri sau pentru a colabora în domeniul științei vor putea să facă acest lucru, dar dreptul de ședere și dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de muncă”, a declarat ea ziarului Times.

„Dacă eu sunt prim-ministru, vom ieși din Uniunea Europeană și o parte din aceasta va fi controlul liberei circulații”, a declarat May ziarului Daily Telegraph.

Controlul imigrației a fost un factor major de decizie pentru mulți din cei 52% dintre britanici care au sprijinit părăsirea Uniunii Europene, dar Marea Britanie ar putea să accepte cetățeni ai UE în schimbul accesului la piața unică, mai notează Reuters.

Cetățenii UE care vin in Marea Britanie după ce țara va părăsi Uniunea Europeană vor trebui să obțină permise de muncă dacă doresc să rămână, a declarat Andrea Leadsom, una dintre cele două candidate în cursa pentru a-l înlocui pe David Cameron ca prim-ministru, informează Reuters.

„După ce vom părăsi UE, vom avea din nou controlul imigrației. Persoanele care vin în vacanță sau călătoresc în interes de afaceri sau pentru a colabora în domeniul științei vor putea să facă acest lucru, dar dreptul de ședere și dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de muncă”, a declarat ea ziarului Times.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...