spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăArmataViitorul ministru bulgar al apărării nemulțumește NATO

Viitorul ministru bulgar al apărării nemulțumește NATO

-

În cursul acestei săptămâni va demara formarea noului guvern bulgar cu fostul general Boiko Borisov ca prim-minstru.Noul vechi premier a anunțat că va menține vechea structura a consiliului de miniștri, cu patru viceprim-miniștri și 17 miniștri. Krasimir Karakacianov și Valeri Simeonov, doi din liderii celor trei partide naționaliste din coaliția „Patrioții uniți”, vor fi viceprim-miniștri. Spre nemulțumirea partenerilor din NATO, primul va prelua cel mai probabil și ministerul apărării, iar al doilea ministerul energiei, transmite Radio Europa Liberă.

Liderul ultranaționalist Volen Siderov nu va ocupa un post în guvern.

- Advertisement -

Dar Sultanka Petrova din partidul ultranaționalist Ataka însă va răspunde cel mai probabil de ministerul problemelor sociale.

Naționaliștii mai cer ministerele economiei, agriculturii și învățământului.

- Advertisement -

Majoritatea miniștrilor-centriști din cel de al doilea guvern Borisov își vor păstra posturile.

Liderul VMRO Karakacianov, viitorul ministru al apărării, a afirmat că „așa zisele valori euroatlantice nu presupun renunțarea la valorile naționale”. În opinia sa, armata bulgară și serviciile de informații militare au fost distruse într-un mod sistematic în ultimii 25-27 de ani.

Karakacianov a adăugat că „ultima lovitura le-a fost dată de fostul președinte Rosen Plevneliev și fostul ministru al apărării Nikolai Nencev care, la 27 de ani după căderea comunismului, s-au jucat de-a decomunizarea armatei”.

Naționaliștii vor cere renegocierea contractelor cu producătorii de energie neconvențională și eliminarea partenerilor incorecți ai statului. Liderul partidului Ataka Volen Siderov a spus că unii au vândut scump Companiei naționale de electricitate energie pe care nici nu au produs-o.

Deciziile cele mai importante ale viitorului guvern vor fi aprobate în cadrul Consiliului coaliției. Din acesta vor face parte Borisov și alți doi lideri ai centriștilor și cei trei lideri ai naționaliștilor. Acordul de coaliție va fi semnat, cel mai probabil, în următoarele zile.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img