VIDEO – Un italian beat, aproape de linșaj după ce a încercat sa treacă printr-un marș al bicicliștilor din Oradea

0
572

O manifestaţie a bicicliştilor ce ar fi trebuit să promoveze respectul în trafic a fost marcată de un incident violent, petrecut chiar la finalul unui marş al cicliștilor organizat ieri în Oradea. Un șofer nimerit în mulțimea de 2000 de participanți, a fost bătut de către mai mulţi biciclişti, după ce a încercat să treacă printre ei. Martorii susţin că maşina a lovit câţiva participanţi la acţiune, fapt care a generat revolta cicliştilor.


Cel care a fost lovit cu pumnii de câţiva dintre biciclişti şi a cărui maşină a fost vandalizată este coordonatorul italian al unei echipe de muncitori care pavează Piața Unirii din Oradea. Întâmplarea s-a petrecut la finalul Critical Mass, o acţiune menită să sensibilizare autoritățile și șoferii cu privire la soarta celor ce se deplasează pe două roți.

Din imaginile surprinse de martori se observă cum bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, încearcă să treacă printre cei adunaţi în Piaţa Unirii. Pentru că nu reuşeşte, ambalează la un moment dat motorul şi dă să meargă printre ciclişti. Atinge unul dintre ei şi îi obligă pe alţii să se retragă, după care îşi continuă drumul.

Într-un cor de huiduieli, mai multe persoane încep să lovească cu pumnii şi picioarele în maşină, în timp ce alta sparge cu bicicleta luneta din spate a maşinii. Şoferul opreşte şi iese din autoturism, moment în care este atacat şi lovit cu pumnii şi palmele. Chiar şi un bărbat cu un copil în braţe se repede să-i ceară socoteală.

Doi poliţişti au intervenit să calmeze spiritele, dar chiar de faţă cu ei italianul a fost lovit cu pumnul de o persoană, informează Digi24. Imediat şi-au făcut apariţia şi jandarmii, iar şoferul a fost luat şi dus în dubă, unde a fost încătuşat. Potrivit unor martori, se pare că şoferul încerca să ajungă la muncitorii din echipa sa, care pavau capătul dinspre Primărie a Pieţei Unirii. El ar fi fost supărat că bicicliştii s-au adunat în zona de şantier. Incidentul este anchetat de Poliţie.