spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasămareVIDEO/ Tony Blair oferă consultanţă guvernului Ponta prin intermediul unui contract încheiat...

VIDEO/ Tony Blair oferă consultanţă guvernului Ponta prin intermediul unui contract încheiat cu Banca Mondială

-

Cotidianul britanic  Daily Telegraph scrie, intr-un articol despre reteaua globala de consultanta pe care si-a construit-o fostul premier Tony Blair, acuzat de conflict de interese, ca acesta ofera servicii de consultanta guvernului roman prin intermediul unui contract de peste 1 milion de lire sterline incheiat de firma sa cu Banca Mondiala, transmite hotnews.ro.

- Advertisement -

Daily Telegraph noteaza ca Blair ofera in prezent consultanta guvernului Romaniei privind infiintarea unei asa-numite „delivery unit” (o unitate de coordonare) multumita unui contract de 1,1 milioane de lire sterline incheiat de firma sa cu Banca Mondiala si care urmeaza sa expire in decembrie anul acesta.

In iunie 2014, Financial Times scria ca Tony Blair are contracte de guvernanţa (consiliere pentru autoritati publice) in Romania, citand un apropiat al fostului premier britanic. Ajutorul lui Blair, care nu este numit in articol, a mai spus ca Blair si-ar putea deschide un birou in Abu Dhabi pentru a gestiona contractele existente din Romania si Kazahstan.

- Advertisement -

Informatii despre un posibil contract intre Tony Blair si Victor Ponta au aparut in decembrie 2013 in ziarul britanic Daily Telegraph, care scria ca Blair i l-a prezentat  lui Barack Obama pe premierul roman Victor Ponta, „un posibil viitor client”. Intilnirea Blair – Obama – Ponta a avut loc la ceremonia dedicata lui Nelson Mandela de la Johannesburg. La acel moment, un purtator de cuvant al lui Blair spunea ca „Tony Blair nu are niciun contract cu guvernul roman si daca echipa sa ar fi lucrat vreodata acolo ar fi fara niciun cost din partea guvernului roman si fara niciun profit personal pentru Tony Blair”, mai scrie hotnews.ro

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img