spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasămediuVIDEO: Senatorii nu mai vor şedinţe în zilele de miercuri, vor să...

VIDEO: Senatorii nu mai vor şedinţe în zilele de miercuri, vor să plece de marți acasă

-

După ce şi-au prelungit programul săptămânal ca să arate că sunt muncitori, senatorii au constatat că noile reguli îi cam încurcă. Aşa că acum tot ei cer conducerii Senatului să revină la vechiul program, care le permitea ca după şedinţa de marţi să poată pleca din Bucureşti. Discuţiile de azi, din plen, s-au transformat repede dintr-un duel al argumentelor într-unul al acuzaţiilor politice, transmite Digi 24.

- Reclama -

Absenta aleşilor din sala de plen a fost remarcată de senatorii opoziţiei. Deşi chiar colegi de-ai lor lipseau din sală, aleşii au dat vina pe cei de la Putere, care au votat schimbarea programului de lucru din Parlament.

- Advertisement -

Paşcan Emil-Marius: Nu ne-au mandatat cetăţenii să venim în Parlament şi să dăm doar un vot la comandă după o indicaţie de lider. Eu vă rog să revenim la formula în care… Vă rog păstraţi-vă calmul.

Replica liderului senatorilor PSD nu s-a lăsat aşteptată. El le-a reproşat celor din Opoziţie că se plâng degeaba, de vreme ce nu vin la serviciu.

- Advertisement -

Ilie Sârbu: Când li se dă această posibilitate, când am creat cadrul pentru dezbateri, atunci nu mai venim.

Puiu Hașotti: Opoziția nu trebuie să asigure cvorumul. Această formulă de program nu este decât o formă de a ne fura căciula pentru că nu se legiferează mai mult decât cu o oră, dar se stă cu o zi mai mult. Asta pentru imagine, ca să fim foarte onești.

În discuţie a intervenit şi senatorul UDMR, Verestoy Attila, cu un argument oarecum surprinzător – dacă aleşii nu sunt chemaţi de luni la muncă, nu mai vin apoi toată săptămâna.

Verestoy Attila: Ziua de luni trebuie valorificată pentru a avea plen, pentru a avea vot aşa cum am avut şi până acum.

De la începutul anului, una dintre cele două şedinţe de plen săptămânale din Senat nu se mai ţine lunea, ci miercurea. Anul trecut, din cele douăsprezece luni ale anului, parlamentarii au muncit doar şase. Deputaţii şi senatorii au avut doar 65 de şedinţe de plen în anul 2014.

În toată această perioadă, ei au încasat toate beneficiile financiare: indemnizaţia de 5.000 de lei, 4.000 de lei pentru cazare şi aproape 10.000 de lei pentru cabinetul parlamentar. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img