spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
Acasă#regelemihaiVIDEO/ Secretele expulzării Regelui Mihai în dec 90: SRI, Doi și un...

VIDEO/ Secretele expulzării Regelui Mihai în dec 90: SRI, Doi și un Sfert, Pleșu, whisky, Stănculescu, Iliescu și Roman

-

Convoiul în care se afla Regele Mihai în 25 decembrie 1990 și care mergea spre Curtea de Argeș a fost însoțit de SRI, dar pe traseu a fost oprit de Ministerul de Interne, a dezvăluit ministrul culturii de la aceea vreme Andrei Pleșu la Digi 24.

- Reclama -

Pleșu a sugerat că vizita Regelui Mihai ar fi fost susținută de SRI, nu de Ministerul de Interne, dar nu s-a referit direct la Doi și Un sfert, serviciul secret al MI condus din umbră la aceea vreme de Gelu Voican Voiculescu.

Mai mult, Pleșu a sugerat că fostul ministru al Apărării și Economiei, Victor Athanasie Stănculescu, ar fi fost un susținător al Monarhiei.

Pleșu a povestit că, după Paște 1990, când Regelui Mihai i-a fost refuzată venirea în țară pentru prima dată ar fi fost vizitat de Stănculescu care i-a adus cadou o sticlă de whisky în semn de omagiu că și-ar fi depus demisia după refuzul vizei pentru Regele Mihai.

Nu Iliescu s-a opus Regelui atunci, ci Petre Roman (n.red- premier la aceea vreme), a susținut Pleșu.

În decembrie 1991, cotidianul american Washington Post a scris că Victor Athanasie Stănculescu l-ar fi vizitat pe Regele Mihai, în Elveția, la Versoix.

Colaboratorul FLUX 24, Andrei Bădin, jurnalist care a stat alături de Regele Mihai mulți ani, a declarat zilele trecute la B1 TV că l-a întrebat pe Regele Mihai despre vizita lui Stănculescu, iar răspunsul Regelui a fost: Foarte alunecos.

După acele momente, Stănculescu a pierdut toate funcțiile oficiale.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img