VIDEO/ Raluca Turcan luată cu huo la Deva: „Să îmi vorbiți cu drag”

0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a participat vineri la Deva la deschiderea Bursei locurilor de muncă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Evenimentul s-a ținut pe platoul din Piața Unirii, fiind prezenți mai mulți agenți economici cu oferte de locuri de muncă, transmite Ziar de Hunedoara.

Raluca Turcan a fost întâmpinată de reprezentanți ai sindicaliștilor de la CFR Marfă și de la Termocentrala Mintia. Liderul de sindicat al mecanicilor de locomotivă de la Depoul CFR simeria, Barbu Bărbulescu, i-a adresat mai multe întrebări pe tema creșterii vârstei de pensionare la femei, dar și despre concedierea colectivă a peste 1.400 de salariați de la CFR Marfă. De la punctele CFR Marfă din județ vor fi concediați aproximativ 80 de angajați.

Raluca Turcan a apelat la calm din partea sindicaliștilor, îndemnându-i să vorbească „cu drag” pentru că și ea le-a „vorbit cu drag”. Apoi, și-a notat într-o agendă fiecare doleanță a oamenilor cu care a discutat, cu promisiunea că va găsi soluții la problemele lor. 

În altă ordine de idei, Raluca Turcan a negat că vârsta de pensionare la femei va crește. Reprezentanta Guvernului i-a explicat liderului de sindicat Barbu Bărbulescu că, de fapt, vrea să creeze condiții ca persoanele care vor să muncească să-și poată găsi un loc de muncă. „Ați început discuția cu mine că voi crește vârsta de pensionare la femei. Nu cădeți pradă dezinformărilor. Vă rog, eu, frumos. Aveți șansa să mă priviți în ochi. Câți au șansa? Nu toată lumea. Deci, aveți șansa să mă priviți în ochi și vă spun că nu și-a pus nimeni în cap să crească vârsta de pensionare. Vreau, însă, să creăm facilități ca oamenii care pot și vor să muncească, să aibă unde”, i-a spus Raluca Turcan liderului de sindicat de la CFR Marfă. 

La Bursa locurilor de muncă au fost și reprezentanții Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, pentru a-i comunica Ministrului Muncii situația de la Termocentrala Mintia, unde vor fi concediați toți salariații. Și de această dată, Raluca Turcan și-a notat în agenda ministerială toate nemulțumirile energeticienilor, spunându-le că va căuta soluții și la problemele lor (VIDEO). La discuțiile cu sindicaliștii a participat și Maria Mareș, președinta Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă