spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăExterneVIDEO: Putin, la prima ieșire publică după uciderea lui Nemțov: Trebuie...

VIDEO: Putin, la prima ieșire publică după uciderea lui Nemțov: Trebuie să scăpăm Rusia de rușine

-

Uciderea lui Boris Nemțov este o „tragedie rușinoasă” ce are un substrat politic, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din cadrul Ministerului rus de Interne, conform independent.md.

- Reclama -

„Trebuie să scăpăm în sfârșit Rusia de rușine și tragedii precum cele îndurate și văzute de noi recent. Mă refer la uciderea îndrăzneață a lui Boris Nemțov chiar în centrul capitalei”, a afirmat Putin, în cadrul primei sale ieșiri publice după uciderea opozantului rus.

Nemțov, fost vicepremier, a fost împușcat mortal vineri noaptea, în timp ce se plimba împreună cu iubita sa în apropiere de Piața Roșie și Kremlin. El este cel mai proeminent reprezentant al opoziției care a fost omorât în cei 15 ani de când Vladimir Putin deține puterea în Rusia.

Președinția rusă a negat orice implicare în această crimă, spunând că uciderea lui Boris Nemțov este o „provocare” în scopul discreditării președintelui Vladimir Putin și în vederea consolidării adversarilor săi, dar prietenii lui Nemțov afirmă că tocmai Kremlinul este de vină pentru crearea unei atmosfere de ură față de adversarii politicii oficiale.

Înainte de reuniunea cu Putin, șeful Serviciilor de securitate ruse (FSB), Aleksandr Bortnikov, a răspuns evaziv la o întrebare referitoare la presupușii suspecți în cazul uciderii lui Nemțov: „Suspecți există întotdeauna”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img