spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăArmataVIDEO: Proteste în Japonia la un an de la uciderea unei tinere...

VIDEO: Proteste în Japonia la un an de la uciderea unei tinere de un puscaș marin american și împotriva bazelor americane

-

Proteste au avut loc la Tokio pentru a aduce un omagiu memoriei unei tinere japoneze ucisă de un puscaș marin american acum un an și împotriva relocării unei bazei americane în Okinawa.

- Reclama -

Tatăl femeii asasinate a transmis de asemenea un mesaj prin care se solicita înlăturarea bazelor militare americane.

La 28 aprilie 2016, o femeie de 20 de ani, Rina Shimabukuro, a fost violată și ucisă de un antreprenor civil de 32 de ani și de fostul puscaș marin american Kenneth Franklin Gadson.

Incidentul a provocat un val de proteste în Japonia. În iunie 2016, cel puțin 50.000 de persoane au protestat împotriva prezenței militare americane în Okinawa după uciderea tinerei. Guvernatorul din Okinawa, Takeshi Onaga, și unii oficiali ai partidelor de opoziție au participat, de asemenea, la demonstrațiile de atunci.

Okinawa găzduiește aproximativ 75% din toate instalațiile militare americane din Japonia și este un important avanpost  geopolitic pentru Washington mai ales în regiunea vecină a Chinei și a Asiei de Sud-Est.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img