spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBasarabiaVIDEO/ Pro rușii, anunț la o televiziune din Moscova: După ce la...

VIDEO/ Pro rușii, anunț la o televiziune din Moscova: După ce la presiunea NOASTRĂ a fost arestat Filat, președintele Timofti va demisiona

-

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, pro rus, a declarat joi seară că revendicările maanifestanţilor rămân aceleaşi: alegeri parlamentare anticipate, „care vor schimba spre bine viaţa cetăţenilor”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Segodnea” de la postul rusesc NTV, scrie moldova. org.

- Advertisement -

„Astăzi, sub presiunea manifestanţilor, ofiţerii anticorupţie, l-au reţinut pentru 72 de ore pe Vladimir Filat. Iar Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, este protejatul său. Filat a fost cel care decidea dacă Timofti va merge sau nu la masă, dacă va ţine sau nu un discurs în faţa cetăţenilor. Iată că acum, Timofti este şi mai aproape de a-şi da demisia. Sunt tot mai aproape alegerile anticipate, care, cred eu, vor schimba situaţia din ţară, vor schimba viaţa oamenilor, politica externă. Faptul că astăzi protestatarii i-au impus pe guvernanţi să-l pună la dubă pe unul dintre oligarhi marchează începutul  sfârşitului pentru regimul de guvernare”, a mai anunţat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a fost reținut pentru 72 de ore la sediul Centrului Național Anticorupție. El s-a retras de la conducerea PLDM, locul său fiind luat de premierul Valeriu Streleț.

- Advertisement -

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, care a preluat, joi, și conducerea Partidului Liberal Democrat, a calificat decizia parlamentului de la Chișinău de a retrage imunitatea lui Vlad Filat drept ”un spectacol bine regizat”.

”Acest spectacol bine regizat cu o sumedenie de încălcări procedurale este prea tare cusut cu ață albă ca să fie credibil. Sunt sigur că Vlad Filat va reuși să-și probeze nevinovăția”, a declarat Valeriu Streleț în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Radio Chișinău.

Premierul moldovean a dat asigurări că nu va pleca de la guvern. ‘‘Țara va fi guvernată în strictă conformitate cu legea. (…) Sper că voi avea susținerea colegilor”, a afirmat el.

În același timp însă, șeful executivului de la Chișinău nu a exclus ca Procuratura Generală să deschidă dosare și pe numele său. ‘Nu am siguranța că magii de la Procuratură nu-mi vor fabrica și mie un dosar’, a declarat premierul Streleț, potrivit Unimedia.

De amintit că Vlad Filat a anunțat, în cadrul ședinței de joi a parlamentului în care deputații au decis ridicarea imunității sale parlamentare, că se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat și că șefia acestei formațiuni va fi preluată de actualul premier Valeriu Streleț.

Între timp, Vlad Filat a fost dus la sediul Consiliului Național Anticorupție, unde a fost reținut pentru 72 de ore, în dosarul legat de jaful de la Banca de Economii.

În seara zile de joi, 15 octombrie, fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a ajuns în izolatorul CNA, acolo unde se află și nașul lui, Ion Rusu, ambii acuzați de legături directe în schemele frauduloase de la BEM. Rusu a recunoscut luni vinovăția și le-a explicat procurorilor cum a ajutat să delapideze 2,8 milioane de euro din conturile BEM.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img