spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăExterneVIDEO/ Presupusul terorist de la Stockholm este un uzbek musulman simpatizant ISIS

VIDEO/ Presupusul terorist de la Stockholm este un uzbek musulman simpatizant ISIS

-

Persoana arestată sub suspiciunea de atac terorist din centrul Stockholmului este un bărbat în vârstă de 39 ani din Uzbekistan, fosta URSS, probabil musulman. Bărbatul și-a exprimat simpatia pe internet pentru ISIS, scrie ziarul suedez Aftonbladet.

- Reclama -

Suspectul și-ar fi recunoscut crima, mai susține ziarul.

În acest caz au mai fost reținute câteva persoane, dar despre care nu se știe ce legături au exact cu atacul.

Poliția crede că cetățenul uzbek conducea camionul care a produs incidentul de vineri din centrul capitalei suedeze. El ar fi furat un camion cu bere cu care apoi ar fi intrat într-o zonă comercială. 

 Există însă încă multe lucruri misterioase în acest caz, scrie presa suedeză.
Presupusul atacator ar fi fugit de la locul incidentului, ar fi luat metroul și de aici lucrurile nu sunt clare. El ar fi încercat, spun unele surse, să plece spre aeroportul Arlanda din Stockholm, dar a fost identificat de cetățeni într-un magazin. Alte surse spun că se ascundea într-un tren de navetiști.

De cât timp bărbatul locuiește în Suedia este încă neclar.

Pe pagina sa de Facebook, el a postat filme de propagandă pentru ISIS (IS).

Uzbekul ar fi dat like la o imagine cu o explozie de la Boston Marathon din 15 aprilie 2013 care ar fi fost produsă de musulmani din fosta URSS, mai spune presa suedeză.

Potrivit surselor ziarului suedez, bărbatul al cărui nume nu a fost dezvăluit are patru copii și a lucrat în construcții.

Cel puțin 4 persoane persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, a anunțat poliția, în timp ce premierul Stefan Löfven a spus că țara sa ‘a fost atacată’ și că totul indică faptul că este vorba de un ‘act de terorism’, transmite Reuters. Poliția suedeză a efectuat vineri noaptea a doua arestare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img