spot_img
20.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Președinții României și Poloniei, UMILIȚI în Washington D.C: MAE de la...

VIDEO/ Președinții României și Poloniei, UMILIȚI în Washington D.C: MAE de la Varșovia, furibund după ce Casa Albă nu a acceptat o întâlnire cu Andrzej Duda, Klaus Iohannis NICI MĂCAR NU A CERUT/ Polonia: „Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”

-

Un scandal diplomatic a izbucnit între Polonia și Statele Unite ale Americii după ce președinte Barack Obama ar fi refuzat o întâlnire la Casa Albă cu președintele polonez Andrzej Duda, aflat în Washington D.C la Summitul Securităţii Nucleare.

La același summit participă și președintele României, Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Varșovia a reacționat dur după ce Casa Albă ar fi refuzat o întâlnire cu Duda.

Ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a făcut declarații dure la adresa SUA și a lui Barack Obama, după ce președintele Andrzej Duda nu a fost primit la Casa Albă.

- Advertisement -

Surse diplomatice românești au precizat pentru FLUX 24 că Palatul Cotroceni nu a solicitat o primire oficială a președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă.

Președintele va merge la recepția dată de președintele Barack Obama pentru toți invitații, dar nu a fost solicitată o primire oficială, așa cum a dorit Varșovia, au precizat  sursele citate.

De asemenea, partea română a REFUZAT să precizeze ce întâlniri bilaterale cu alți lideri de state are programate președintele Iohannis în D.C de vreme ce mai mulți lideri se află la Summitul Securităţii Nucleare.

CITIȚI ȘI:Iohannis, PROMISIUNE la Muzeul Holocaustului: Politicienii, funcționarii, politiștii VOR FACE CURSURI despre Holocaust

„Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”, a declarat ministrul de Externe, într-un interviu acordat televiziunii publice.

Witold Waszczykowski a reaționat la întrebarea moderatorului de la TVP Info, care l-a chestionat: de ce președintele Poloniei,  Andrzej Duda, nu a fost primit de președintele Obama în timpul vizitei sale în Statele Unite.

„Nu mai facem politică de negri”, a spus oficialul polonez, explicând că Polonia nu se mai afla într-o poziție de servitute față de SUA.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img