VIDEO/ Ponta despre cine a fost în vie la Ghiță cu Kovesi, când a fost la Belgrad și partidele de tenis la SRI

0
113

Prezent în emisiunea Nadiei Ciurlin de pe B1TV în care a fost invitat și Andrei Bădin de la FLUX 24, Victor Ponta a recunoscut că a participat la celebrele partide de tenis cu șefii SRI despre care a vorbit Dan Andronic în serialul NOI SUNTEM STATUL din Evenimentul Zilei. 

El a refuzat să infirme informația că la celebra întâlnire din 2011 din via lui Sebastian Ghiță din județul Prahova la care a participat și Laura Codruța Kovesi au fost prezenți șefi din SRI și generalul Florian Coldea.

INTEGRAL INTERVIUL EXPLOZIV CU VICTOR PONTA DE LA B1 (CLICK PENTRU A VIZIONA)

Nu dau detalii despre întâlniri private, a susținut Ponta.

De asemenea el a refuzat să spună numele oamenilor din SRI care au participat la partidele de tenis, dar a confirmat prezența acestora.

Ponta a recunoscut că a fost la Belgrad acum circa trei săptămâni la alegerile prezidențiale unde l-a susținut pe Alexandr Vucic, care a fost ales președinte din primul tur. El a susținut că Vucic nu i-ar fi spus nimic de Sebastian Ghiță și că nu s-ar fi întâlnit cu acesta.

Ponta a mai susținut că Sebastian Ghiță s-ar fi fi dat prins în Serbia însă nu a dat detalii.

„Am fost la tenis cu domnul Dragnea și cu alți oameni. (…) Nu o să povestesc niciodată decât dacă sunt obligat de declarațiile mincinoase ale altora întâlnirile private nici cu oameni politici nici cu jurnaliști. Discuții politice evident că nu sunt, nu pot să spun că mă văd cu cineva și să spun că noi nu vorbim decât despre Barcelona- Real Madrid, dar deciziile le-am luat eu și mi le asum. (…)Eu am încercat ca prim-ministru, ca să fiu un prim-ministru eficient, să discut cu absolut toată lumea, să am cât mai multe informații ca să iau decizii corecte. M-am văzut de foarte multe ori, nu o să vă dau detalii, cu conducerea BNR, cu SRI, cu SIE, cu toate serviciile, cu toate structuriile, cu Curtea de Conturi, cu domnul Văcăroiu și cu ceilalți. M-am văzut în întâlniri private. Și cu domnul Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el”, a precizat fostul premier.

Tot în cadrul emisiunii, Victor Ponta a vorbit și despre relațiile pe care le-a avut cu diverși oameni politici și șefi de instuții importante, Despre fostul vicepremier Gabriel Oprea a spus că îi este prieten în continuare, dar în 2009 erau certați și nu i-a povestit de celebra întâlnire din 6 decembrie 2009 relatată de Dan Andronic.

Victor Ponta a confirmat că a fost în multe vacante cu fostul șef al SRI, George Maior, cu care a fost în relații „apropiate”.

„Nu mai suntem atât de apropiați, pentru că stăm pe alte continente, dar nu mă veți auzi spunând eu ceva de rău vreodată de domnul Maior. M-a ajutat, nu doar George Maior ca persoană, m-au ajutat, repet, de la BNR, SRI, SIE, m-au ajutat, altfel nu putem să guvernez bine . (…) Pe mine, instituțiile statului, cât am fost prim-ministru, vorbesc de SRI, SIE, BNR, Curte de Conturi, m-au ajutat în sensul în care nu să fac ceva rău sau ilegal, ci să guvernez bine. Eu le-am cerut să mă protejeze. Adică, spune-mi dacă vrea să mă caute cineva care are probleme, dacă vreau să numesc pe cineva în funcție care are probleme, da, spuneți-mi ca să nu greșesc, (…) când ești prim-ministru, se întâmplă”, a susținut Victor Ponta la B1 Tv.

În schimb, Victor Ponta s-a dezlănțuit la adresa la adresa fostului primar PSD la Sectorul 5, Marian Vanghelie, pe care l-a numit un bufon și despre care a afirmat că nu vrea să îi comenteze afirmațiile.

„Vanghelie e un bufon. (…) Nu poți să te cerți cu bufonul, nici să îl bați că te pui la mintea lui. Treaba lui ce zice Vanghelie. M-a deranjat acea nesimțire și măgărie cu cum l-am băgat eu pe Adrian Năstase la pușcărie. În continuare Adrian Năstase este omul care m-a adus în politică, un model politic și un om pe care îl respectă și căruia i-am vrut mereu numai binele și el mi-a vrut numai binele”, a acuzat Victor Ponta.