Institutul Cultural Român este, în prezent, o instituție „în avarie”, care și-a pierdut încrederea „pe piețele străine”, a spus, la Digi24, scriitorul Horia Roman Patapievici, fost președinte al ICR.

Invitat la emisiunea „Imparțial”, Horia Roman Patapievici a apreciat că vinovat pentru situația în care se află ICR este succesorul său la conducerea instituției, Andrei Marga.

E o instituție avariată. Știți care este paradoxul? Dacă Andrei Marga ar fi fost inteligent, ar fi putut beneficia de toate roadele unor programe care funcționau din plin. Nu trebuia să facă decât un singur lucru: să asigure bugetul pentru aceste programe. Din cinci programe desfășurate de noi, trei programe erau făcute în parteneriat, prin suportarea egală a cheltuielilor. Ăsta este un beneficiu financiar enorm pentru o instituție. Nu ar fi trebuit decât să lase lucrurile să meargă. El le-a distrus”, a declarat H. R. Patapievici.

Scriitorul a explicat și de ce ieșirea din impasul actual este dificilă. „Refacerea este foarte dificilă, pentru că prezența în parteneriat, pe piețele străine, este bazată pe încredere. Încrederea înseamnă reproductibilitate și predictibilitatea comportamentului financiar și moral. Noi am eșuat în privința asta”, a spus Horia Roman Patapievici.

ICR este o instituție în avarie. Este o instituție care, dacă ar vrea, poate ar putea recupera din distrugerile, din avariile produse de Andrei Marga. Dar e foarte dificil, pentru că trebuie acum să plătești mult mai mult pentru încrederea pierdută decât economiseai atunci când aveai încrederea”, a mai spus scriitorul.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?