VIDEO/ Nașul Radu Moraru, George Maior, Gabriel Oprea, wkisky, doctorat și un grad de general

0
142

Invitatul în emisiunea „Dosar de Politician”, moderată la B1 Tv de Silviu Mănăstire, „Nașul” Radu Moraru a povestit un episod în care a avut de-a face de-a lungul carierei sale cu cele mai înalte persoane de la vârful SRI din acea perioadă, George Maior și Florian Coldea, dar și unul cu Gabriel Oprea pe când acesta era ministru al Apărării.

„După alegerile din 2009, am primit un telefon de la George Maior. Acum nu mai știu dacă prin telefon mobil sau prin centrală. În ianuarie sau februarie primesc un telefon, zice domnule vă rugăm frumos, ești un patriot, ești un făt frumos, zice vino puțin să bem un pahar de whisky. Chiar așa a fost formularea. Și zic că mă duc, pe mine m-a chemat și Năstase în 2004 să îmi spună la Guvern că mă arestează, mă duc instituțional că mai afli una alta. Am intrat, m-a așteptat purtătorul de cuvânt, era totuși oficial, am ajuns în birou. Două cafele și două pahar de whisky, era ora 10, 200 de whisky, când le-am văzut, zici că era sirop de brad, jap-jap! (…)
Zici: bă, felicitări, ai fost acolo, nu ai schimbat rezultatele, poate știți că acolo au fost multe presiuni să schimb și eu rezultatele să le pun pe alea a lui Geoană. (…) Zice, hai să sărbătorim. Eu am aflat atunci că Maior bătuse palma și cu Geoană și îi promisese că va fi premier. Dar asta de după, atunci nu știam. Și la un moment apare Coldea în birou. Nu îl cunoscusem niciodată, pe George fiind om politic îl știam de mulți ani. Mie mi-a plăcut așa ca om, că la vremea respectivă nu aveam acces la toate afacerile la care participase, știam ceva de Microsoft în Irlanda, dar nu e neapărat un tip pe care să fie neapărat ștampila de corupție și avea o imagine bună. (…) Coldea mi s-a părut că vrea să arate ce șmecher e. Când te uiți la el pare un tip timid, retras, dar a vrut acolo să pozeze și a venit și s-a pus cu fundul pe masă, noi eram așezați pe scaunul, și a luat și el un pahar. Nu am schimbat nicio informație utilă cu Coldea, plouă, ninge ceva de genul ăsta, nici cu George Maior. La final am plecat ușor confuz. Ce voiau ăștia de la mine? Aflu după aia, peste o altă lună sau două, mă invită Oprea la Ministerul Apărării, în 2010. (…) Mi-au dat cadou o sabie, un binoclu NATO, coregrafia asta a noastră românească. Mă invită sus, îmi zice că e și Georgică, eu nu m-am prins care Georgică, George Maior. Băi, îmi zice, trebuie să te facem colonel. Și eu am început să râd, eu nu am făcut armata, eu am niște bunici în familie care toți săracii sunt sublocotenenți. Zice că hai nu se poate, așa că zic eu că hai colonel mi se pare puțin. Și zice dacă nu ai făcut armata fi atent, vă facem Colegiul Național de Informații, vorbim cu Rotaru, un profesionist de la contrainformații, și un doctorat, numai semnezi fără probleme, și în 6 luni ești general, eu care nu făcusem armata. Și am zis că nu, și așa e plină presa de acoperiți, să mai rămână și civili”, a povestit Radu Moraru.