spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăhighlightVIDEO: Ministrul Comunicațiilor: Votul electronic s-ar putea să nu îndeplinească toate criteriile...

VIDEO: Ministrul Comunicațiilor: Votul electronic s-ar putea să nu îndeplinească toate criteriile constituționale

-

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, nu crede că votul electronic va putea fi implementat în România.Prezent în emisiunea 24 într-o oră, de la Digi24, Sorin Grindeanu a spus că un astfel de sistem de vot nu ar îndeplini toate criteriile constituţionale.

- Reclama -

„Conceptul de vot electronic, care din câte știu a fost abandonat în Franța, ca și concept, nu ca și securitate a votului, s-ar putea să nu îndeplinească toate criteriile constituționale. Există anumite minusuri pe care un vot electronic poate să îl dea. Dar când există cadrul legal și constituțional adoptat, suntem în măsură ca și minister să oferim know-how-ul necesar prin care să fie aplicat. Deocamdată nu există această lege și văd că discuțiile merg spre altă ramură, spre votul prin corespondență”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...